Inschrijving geopend cursus MBTI voor coaches


Op basis van de MBTI is Action Type geïntroduceerd als methode om de trainingsbenadering van sporters doelgerichter te maken. MBTI biedt coaches/trainers o.a. inzicht in hun eigen coachstijl, de leerstijl voor hun sporters, in hoe een sporter het best benaderd kan worden en in de wijze waarop stress zich uit.

Deze methode leert o.a. dat verschillende MBTI-types zich op verschillende manieren concentreren voor een wedstrijd en dat verschillende MBTI-types in het veld op verschillende manieren keuzes maken. Bij de cursus MBTI leren de coaches dat hierin geen goed of fout bestaat. Om tot succes te komen moeten de verschillende MBTI-types dingen op verschillende manieren aanpakken. Door als coach hier inzicht in te krijgen, leer je sporters met hun eigen voorkeuren naar een hoger niveau te krijgen. De cursus is gericht op de praktische toepassing van deze kennis. De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van elk 3 uur:

 

Bijeenkomst 1

Dinsdag 27 oktober van 19.00 tot 22.00 uur

Bij elke deelnemer wordt een MBTI-vragenlijst afgenomen. Uitleg van de theorie omtrent MBTI, bepalen van eigen voorkeurstype door de deelnemers en terugkoppeling van de resultaten van de MBTI-vragenlijst. De coach/trainer leert eigen gedrag en dat van sporters (en anderen) te begrijpen en helder te maken waar krachten en valkuilen liggen. De deelnemer leert tevens hoe het MBTI type van een sporter te bepalen.

 

Bijeenkomst 2

Dinsdag 10 november van 19.00 tot 22.00 uur

De coach/trainer leert door middel van de MBTI de persoonlijke benadering op de sporter af te stemmen, leerstijlen te gebruiken die bij de sporter passen, efficiëntie in communicatie te verbeteren, en productieve trainingsstijl en wedstrijdvoorbereiding te gebruiken.

 

Samengevat

  • Data: dinsdag 27 oktober en dinsdag 10 november 2015
  • Tijdstip: 19.00 - 22.00 uur
  • Locatie: Topsportcentrum Almere, Pierre de Coubertinlaan 7
  • Docent: Rogier Hoorn
  • Wie: deze cursus is bedoeld voor trainers en coaches uit Flevoland

 

 

De kosten voor de cursus zijn €50,- . U kunt zich aanmelden door dit inschrijfformulier in te vullen (werkt de link niet, kopieer dan deze URL in uw internet browser:https://nl.surveymonkey.com/r/MBTIAlmere).

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Sportservice Flevoland via 0320-25 11 13 of een e-mail sturen naar: sloetjes@sportflevo.nl