Inschrijving Challenge Almere-Amsterdam loopt storm

sportflevo.nl - Challenge 2016.jpg

Het is pas begin juli, maar toch zit Middle Distance (MD) van Challenge Almere-Amsterdam nu al vol. Maar liefst 1100 triatleten zullen op zaterdag 9 september de strijd met elkaar en zichzelf aangaan gedurende 1.9 kilometer zwemmen in het Weerwater, 90 kilometer fietsen door de provincie Flevoland en 21.1 kilometer hardlopen rondom opnieuw het Weerwater. En ja: dat zijn dus meer deelnemers dan ooit!

Challenge Almere-Amsterdam blijft dus groeien. Overigens kunnen triatleten zich nog steeds inschrijven voor de Middle Distance, maar dan belanden zij op een wachtlijst. Die wachtlijst geeft mogelijk later, bijvoorbeeld omdat andere triatleten hun inschrijving annuleren, recht op een startplek.

Er zijn op dit moment nog wel gegarandeerde startplekken voor de Long Distance. Triatleten kunnen dus nog steeds meedoen aan het EK over de klassieke afstand (3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen), maar zullen zich dan wel snel in moeten schrijven. Want, ook die inschrijving loopt storm en op dit moment zijn er nog slechts een beperkt aantal starttickets beschikbaar.

Leuk feitje: ook dit jaar krijgt Challenge Almere-Amsterdam weer een mooi internationaal karakter. Op dit moment hebben triatleten uit maar liefst 53 verschillende landen zich ingeschreven.