In gesprek met Kerst Beuckens - Triathlon Noordoostpolder

sportflevo.nl - Kerst Beuckens.jpeg

Op zondag 26 augustus duiken weer honderden triatleten het water in voor de 1/4, 1/8 of 1/16 triathlon, de Business Triathlon of de Junior Challenge Noordoostpolder. Tijd om in gesprek te gaan met de voorzitter van Triathlon Noordoostpolder en tevens triatleet, Kerst Beuckens. 

Wat maakt jullie triathlon evenement uniek?
Ons evenement vindt plaats in het centrum van Emmeloord en is erg compact ingericht, waardoor je de deelnemers goed kunt volgen tijdens de onderdelen zwemmen, fietsen, wissel en het lopen. Daarnaast hebben wij een verkeersvrij fietsparcours.

Wat is de grootste uitdaging om organisatorisch voor elkaar te krijgen?
Als organisatie hebben wij steeds meer moeite om de verkeersregelaars te regelen. We kunnen dit oplossen door ze in te huren, maar het is lastig hiervoor het budget rond te krijgen.

Waar willen jullie met het evenement naar toe/wat is jullie ambitie?
Wij willen graag meer deelnemers ontvangen op ons evenement. Daarnaast willen wij ook graag een halve triathlon organiseren. Professionalisering staat hoog op ons verlanglijst; deelnemers een sportbeleving geven die ze bij blijft. 

Waarom denk jij dat de triathlonsport en jullie evenement zo hard groeit?
Wij bieden voor een grote groep deelnemers een wedstijd van 1/16, 1/8, ¼ tot de 1/8 business. Daarnaast bieden wij ook een kwalitatief goede wedstrijd met een grote groep gepassioneerde vrijwilligers. 

Waarom past het evenement bij Flevoland?
Flevoland is de provincie waar je de hele zomer kwaliteit wedstrijden kunt doen. Wij zijn triathlon.

Beoefen jij zelf de sport? En wat is je mooiste herinnering als (tri)atleet?
Ik ben zelf nog steeds actief triatleet omdat het een geweldige sport is die je op allerlei niveaus kunt doen.  Mijn mooiste triathlon herinnering? Dat zijn er veel, elke finish is bijzonder. Heel speciaal blijft finishen op een hele triathlon waarvan ik er zes heb mogen volbrengen. 

Welk Flevolands evenement uit een andere tak van sport vind jij het mooist en waarom?
De Fish Potato Run, CrossCup Almere, Zeebodemloop Lelystad en Zeewolde Endurance zijn evenementen die erg goed zijn georganiseerd en veel deelnemers trekken.

Wat zou iedereen over de triathlonsport in Flevoland moeten weten?
Dat de sport voor iedereen is en dat meedoen het belangrijkste is. Het gaat om de sportbeleving, ieder op zijn eigen niveau.