Sportservice Flevoland vult maandelijks een pagina in FlevoPost. In de serie artikelen wordt de sport in Flevoland van alle kanten belicht: Flevolandse (top)sporters komen aan het woord, aan sport gelieerde thema’s worden behandeld en sportevenementen uitgelicht.

 

© Lelystad Regatta
Juli 2021

Een pagina met interviews van evenementen die ondanks de beperkende coronamaatregelen toch kans zagen om door te gaan. De Midzomer Regatta, opvolger van de Almere Regatta is dit jaar voor het eerst georganiseerd als een laagdrempelig 1-daags evenement. Met 40 deelnemers aan de start én een BBQ met prijsuitreiking, een geslaagd evenement! Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Stimuleringsfonds sportevenementen. Ook Rabobank Omloop Flevoland kan terugkijken op een geslaagde editie. Rabobank Omloop Flevoland, met het keurmerk 'Extra goed geregeld' is een fietstoertoch met verschillende routes en afstanden. Nieuw dit jaar was de Strade Bianche Flevoland van 65 km.

Download pagina
© NTFU - Michiel Maas
Juni 2021

De editie van juni staat in het teken van de Top10 Racefietsroutes in Flevoland. Speciaal voor de race etsers onder ons hebben Sportservice Flevoland en Visit Flevoland tien polderroutes samengesteld. Ruimte, rust, vrijheid en verrassend veel (nieuwe) natuur;  etsen in Flevoland is duidelijk anders. Zo ontdek je de mooiste weggetjes en verstopte paden in onze mooie provincie. Waar anders kun je eilandhoppen in de polder of twintig kilometer aan een stuk met rugwind knallen over de voormalige zeebodem? Fietsroutes zijn er al genoeg, maar zelden is er een speci ek gericht op wielrenners.

Download pagina
© Bram de Vrind - De Fietsjournalist
mei 2021 - TeamFlevo

In aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen Tokyo 2021, aandacht voor TeamFlevo. Wij zijn trots op ‘onze’ Flevolandse toppers en daarom heeft Sportservice Flevoland een selectie gemaakt van oud-olympisch gedienden, tot jong talent in opmars naar de Spelen in Tokyo: TeamFlevo. Al deze sporters hebben een eigen verhaal en zijn geboren en/of getogen in Flevoland. Onderdeel van de campagne TeamFlevo is het Olympisch Lespakket: een gratis lespakket voor basisscholen in Flevoland. In samenwerking met de Atletiekunie, NOC*NSF en Almere City FC is voor iedere leeftijdsgroep eenolympisch lespakket samengesteld. De Olympische Spelen komen ook via een Olympisch Beweegprogramma op locatie bij kwetsbare doelgroepen: op tenminste vijftien woon- en zorginstellingen wordt een ruimte omgetoverd tot een TeamFlevo-activiteiten-vertrek. Meer info is te vinden op teamflevo.nl

Downlaod pagina
© Maarten Feenstra Fotografie
april 2021 - Topsport & Talentontwikkeling

Topsport Flevoland is onderdeel van Sportservice Flevoland en is een provinciaal steunpunt voor topsport en talentontwikkeling. Flevolandse talenten met een NOC*NSF erkende status worden begeleid en ondersteund. Dit kan bijvoorbeeld zijn door middel van een financiële bijdrage uit het Flevolands Talentenfonds, maar ook door het aanbieden van faciliteiten zoals sportvoedingsdeskundigen, mentale coaching, sportmedische begeleiding en onderwijs dat voor sporttalenten aangepaste leerprogramma's biedt. Deze maand vertelt onze collega Robbert Bonsink uitgebreid over het Flevolands Talentenfonds, komt atleet Scott Boon aan het woord over zijn sportcarrière tot nu toe en hoe hij gebruik heeft gemaakt van het Talentenfonds, en meer informatie over de Topsportpas.

Download pagina
© Houston Baptist University (HBU)
maart 2021 - Flevolands Steunpakket

"De effecten van de Corona zijn te merken tot in de haarvaten van de samenleving, ook in de sportsector. Van groot belang is het in stand houden van de sportinfrastructuur en wanneer het weer mogelijk is extra ondersteuning te bieden bij het weer opstarten van activiteiten. De sport bestaat voor 77% uit vrijwilligersorganisaties en voor (slechts) 23% uit professionele (commerciële) organisaties. Niet alle huidige steunmaatregelen liggen binnen hun bereik. Het uitgangspunt daarbij is om in 2021 en 2022 deze steun te verlenen zodat de effecten zo snel mogelijk teniet worden gedaan en de sector zich weer verder kan ontwikkelen".

Quote uit interview met Harold Hofstra, gedeputeerde sport provincie Flevoland

Download pagina
© Wim Nijmeijer - Dronterland Survivalrun
December 2020 - Verduurzamen

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) en Sportservice Flevoland hebben de handen ineengeslagen om zoveel mogelijk sportverenigingen en sportaccommodaties in de provincie Flevoland te helpen verduurzamen. Er wordt een uitgebreide energiescan en hulp bij de uitvoering van de mogelijkheden die voortkomen uit deze scan, aangeboden. Er is qua verduurzaming veel mogelijk. Voorbeelden hiervan zijn het aanbrengen van led(veld)verlichting, het plaatsen van verbeterde isolatie en het efficiënter inregelen van verwarming en ventilatie.

Download pagina
© De Rietlanden Lelystad
Week van het Aangepast Sporten

November is al een aantal jaren een maand waarin wij samen met onze partners extra aandacht geven en vragen voor aangepast sporten. Ook in de Flevopost. Zo is Uniek Sporten in Almere Uniek Sporten Uitleen gestart: mensen met een fysieke beperking kunnen hier sporthulpmiddelen uitproberen. Tijdens de week van het Aangepast Sporten worden er normaal gesproken verschillende inspiratiesessies voor iedereen die werkzaam of geïnteresseerd is in aangepast sporten georganiseerd. Helaas hebben deze in 2020 niet plaats kunnen vinden door de aangescherpte coronamaatregelen. 

Download pagina
oktober - Lelystad Regatta

In de zomermaanden komen sportevenementen aan het woord die ondanks de coronabeperkingen, mogelijkheden hebben gevonden om door te gaan. Zo ook de Lelystad Regatta. Hoewel ook de organisatie van deze zeilrace op de wateren bij Lelystad in eerste instantie met de handen in het haar zat, hebben zij de moed niet opgegeven. Na de eerste versoepelingen hebben zij enthousiast de draad weer opgepakt wat uiteindelijk tot een mooi evenement heeft geleid.

Download pagina
© Lelystad Regatta (archief)
september - Mud Masters

In deze en komende edities komen sportevenementen aan het woord die ondanks de coronabeperkingen, mogelijkheden hebben gevonden om door te gaan. Als één van de eerste grootschalige (sport)evenementen in de coronatijd is de organisatie van Mud Masters de uitdaging aangegaan om honderden sportievelingen met elkaar in de modder te laten spelen. Lees hier hoe zij dat voor elkaar hebben gekregen.

Download pagina
© Mud Masters
augustus - Sportevenementen starten weer op

In deze en komende edities komen sportevenementen aan het woord die ondanks de coronabeperkingen, mogelijkheden hebben gevonden om door te gaan. Deze maand is het woord aan 6 Inline Challenge: Coronaproof inline skaten bij Flevonice, “Sportiviteit en gezelligheid voor het goede doel”.

Download pagina
© 6 Inline Challenge
juli - Flevoland sportzomer

De sportzomer 2020 had voor een aantal sporters uit Flevoland het hoogtepunt uit hun carrière moeten worden. Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn de Olympische Spelen in Tokyo echter een jaar uitgesteld. Hoe is het voor een topsporter om ineens een jaar langer te moeten wachten? Wij vroegen het aan windsurfer Kiran Badloe.

Download pagina
© Watersportverbond
mei deel 2 - Corona en Sport

Deze maand extra aandacht voor de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sportsector. Dit keer komen twee Flevolandse olympiërs aan het woord over het stellen van nieuwe doelen nu de Olympische Spelen zijn uitgesteld naar 2021. En hoe Flevolandse gemeenten jonge sporttalenten (financieel) ondersteunen door middel van het Flevolands Talentenfonds.

Download pagina
© Ellen de Monchy
mei deel 1 - Corona en sport

Deze maand extra aandacht voor de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sportsector. Met onder andere een vraaggesprek met gedeputeerde sport Provincie Flevoland, Harold Hofstra. En Paralympisch rolstoelbasketbalster Bo Kramer vertelt over haar voorbereidingen  op de Olympische Spelen 2020 en hoe deze droom met een jaartje wordt uitgesteld.

Download pagina
© Provincie Flevoland
Maart - Verenigingen

In maart staat de Flevopostpagina in het teken van verenigingen. Deze pagina is geplaatst een week voordat Nederland in een lockdown ging als gevolg van het coronavirus. De thema's op deze pagina zijn de aankondiging van de derde Sportbestuurdersontmoeting, Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen en meer.

Download pagina
© buursportcoach Urk
Februari - Gezond Flevoland

Deze maand staat een gezonde leefstijl centraal. Een gezonde leefstijl met goede voeding en voldoende beweging, het lijkt tegenwoordig belangrijker dan ooit. En terecht! De positieve e ecten van een gezonde leefstijl hebben zich allang bewezen. Wat kan een supermarktsafari met sporttalenten hieraan bijdragen, een interview met Mariska van Brummen van Voedzaam en Krachtig en meer. 

Download pagina
© Wim Nijmeijer