Sportservice Flevoland vult maandelijks een pagina in FlevoPost. In de serie artikelen wordt de sport in Flevoland van alle kanten belicht: Flevolandse (top)sporters komen aan het woord, aan sport gelieerde thema’s worden behandeld en sportevenementen uitgelicht.

 

 

© Lelystad Regatta
Verduurzamen

Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) en Sportservice Flevoland hebben de handen ineengeslagen om zoveel mogelijk sportverenigingen en sportaccommodaties in de provincie Flevoland te helpen verduurzamen. Er wordt een uitgebreide energiescan en hulp bij de uitvoering van de mogelijkheden die voortkomen uit deze scan, aangeboden. Er is qua verduurzaming veel mogelijk. Voorbeelden hiervan zijn het aanbrengen van led(veld)verlichting, het plaatsen van verbeterde isolatie en het efficiënter inregelen van verwarming en ventilatie.

Download pagina
© De Rietlanden Lelystad
Week van het Aangepast Sporten

November is al een aantal jaren een maand waarin wij samen met onze partners extra aandacht geven en vragen voor aangepast sporten. Ook in de Flevopost. Zo is Uniek Sporten in Almere Uniek Sporten Uitleen gestart: mensen met een fysieke beperking kunnen hier sporthulpmiddelen uitproberen. Tijdens de week van het Aangepast Sporten worden er normaal gesproken verschillende inspiratiesessies voor iedereen die werkzaam of geïnteresseerd is in aangepast sporten georganiseerd. Helaas hebben deze in 2020 niet plaats kunnen vinden door de aangescherpte coronamaatregelen. 

Download pagina
oktober - Lelystad Regatta

In de zomermaanden komen sportevenementen aan het woord die ondanks de coronabeperkingen, mogelijkheden hebben gevonden om door te gaan. Zo ook de Lelystad Regatta. Hoewel ook de organisatie van deze zeilrace op de wateren bij Lelystad in eerste instantie met de handen in het haar zat, hebben zij de moed niet opgegeven. Na de eerste versoepelingen hebben zij enthousiast de draad weer opgepakt wat uiteindelijk tot een mooi evenement heeft geleid.

Download pagina
© Lelystad Regatta (archief)
september - Mud Masters

In deze en komende edities komen sportevenementen aan het woord die ondanks de coronabeperkingen, mogelijkheden hebben gevonden om door te gaan. Als één van de eerste grootschalige (sport)evenementen in de coronatijd is de organisatie van Mud Masters de uitdaging aangegaan om honderden sportievelingen met elkaar in de modder te laten spelen. Lees hier hoe zij dat voor elkaar hebben gekregen.

Download pagina
© Mud Masters
augustus - Sportevenementen starten weer op

In deze en komende edities komen sportevenementen aan het woord die ondanks de coronabeperkingen, mogelijkheden hebben gevonden om door te gaan. Deze maand is het woord aan 6 Inline Challenge: Coronaproof inline skaten bij Flevonice, “Sportiviteit en gezelligheid voor het goede doel”.

Download pagina
© 6 Inline Challenge
juli - Flevoland sportzomer

De sportzomer 2020 had voor een aantal sporters uit Flevoland het hoogtepunt uit hun carrière moeten worden. Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn de Olympische Spelen in Tokyo echter een jaar uitgesteld. Hoe is het voor een topsporter om ineens een jaar langer te moeten wachten? Wij vroegen het aan windsurfer Kiran Badloe.

Download pagina
© Watersportverbond
mei deel 2 - Corona en Sport

Deze maand extra aandacht voor de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sportsector. Dit keer komen twee Flevolandse olympiërs aan het woord over het stellen van nieuwe doelen nu de Olympische Spelen zijn uitgesteld naar 2021. En hoe Flevolandse gemeenten jonge sporttalenten (financieel) ondersteunen door middel van het Flevolands Talentenfonds.

Download pagina
© Ellen de Monchy
mei deel 1 - Corona en sport

Deze maand extra aandacht voor de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sportsector. Met onder andere een vraaggesprek met gedeputeerde sport Provincie Flevoland, Harold Hofstra. En Paralympisch rolstoelbasketbalster Bo Kramer vertelt over haar voorbereidingen  op de Olympische Spelen 2020 en hoe deze droom met een jaartje wordt uitgesteld.

Download pagina
© Provincie Flevoland
Maart - Verenigingen

In maart staat de Flevopostpagina in het teken van verenigingen. Deze pagina is geplaatst een week voordat Nederland in een lockdown ging als gevolg van het coronavirus. De thema's op deze pagina zijn de aankondiging van de derde Sportbestuurdersontmoeting, Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen en meer.

Download pagina
© buursportcoach Urk
Februari - Gezond Flevoland

Deze maand staat een gezonde leefstijl centraal. Een gezonde leefstijl met goede voeding en voldoende beweging, het lijkt tegenwoordig belangrijker dan ooit. En terecht! De positieve e ecten van een gezonde leefstijl hebben zich allang bewezen. Wat kan een supermarktsafari met sporttalenten hieraan bijdragen, een interview met Mariska van Brummen van Voedzaam en Krachtig en meer. 

Download pagina
© Wim Nijmeijer