Junior Challenge Flevoland trapt af in Zeewolde

sportflevo.nl - Foto junior challenge circuit - Zeewolde 2.jpg

Op 22 juni is het weer zover: dan wordt de Zeewolde Endurance afgetrapt met de Junior Challenge Zeewolde. Honderden scholieren, maar ook leraren, wagen zich aan 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2.6 kilometer hardlopen. Een bijzonder sportieve uitdaging en voor veel deelnemers ook nog eens de ultieme manier om kennis te maken met de triathlonsport.

Zeewolde Endurance is misschien wel het sportiefste weekend van het jaar in Zeewolde en bestaat onder meer uit diverse triathlons op zaterdag 23 juni en een hardloopwedstrijd op 24 juni. Maar het weekend wordt dus afgetrapt met de Junior Challenge die op vrijdagmiddag om 16.00 uur van start gaat. Voor deze race wordt hetzelfde parcours gebruikt als waar zaterdag ook de 'grote triatlon' wordt gehouden: natuurlijk zorgt dit altijd voor een extra stukje beleving bij de scholieren.

De Junior Challenge Zeewolde is bedoeld voor jongens en meisjes vanaf twaalf jaar en wordt georganiseerd door Stichting Zeewolde Endurance.

Aftrap Junior Challenge Flevoland
De Junior Challenge Zeewolde is meteen ook de aftrap voor de Junior Challenge Flevoland: een triatloncircuit voor junioren dat wordt georganiseerd door diverse Flevolandse triatlonorganisaties en Sportservice Flevoland. Na de Junior Challenge Zeewolde volgen de Junior Challenge Urk (13 juli), Junior Challenge Noordoostpolder (26 augustus), Junior Challenge Almere-Amsterdam (7 september) en de Wintertriathlon Flevonice (10 februari 2019). Per wedstrijd worden alle uitslagen in een klassement verwerkt. Meer informatie over de bundeling van deze wedstrijden op de website van Junior Challenge Flevoland.

Inschrijven
Inschrijven voor de Junior Challenge Zeewolde kan nog steeds. Tot en met 21 juni is voorinschrijving mogelijk via deze linkNa-inschrijving op de wedstrijddag is, onder voorbehoud van beschikbaarheid, ook mogelijk. Van deelnemende scholieren wordt verwacht dat ze kunnen zwemmen en dat ze zelf voor kleding, een goede fiets (hoeft geen racefiets te zijn) en bij voorkeur ook een helm zorgen. Eventueel is er een beperkte hoeveelheid leenhelmen beschikbaar.