Twee voorrondes Nederlands Kampioenschap Beach Soccer in Flevoland

sportflevo.nl - Voorronde NK Beach Soccer 1.JPG

Maar liefst twee voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer vinden dit jaar plaats in Flevoland! In het weekend van 23 en 24 juni wordt er gespeeld op het Almeerderstrand, Strandbad Duin in Almere. Een weekend later, 30 juni en 1 juli, is Dronten de trotse speelstad op het Meerpaalplein.  

Honderden beoefenaars van de populairste zomersport van Nederland en de grootste beachsport ter wereld, gaan op het Almeerderstrand en het aangelegde strand op Het Meerpaalplein, de strijd aan met als uiteindelijke doel Nederlands Kampioen Beach Soccer te worden.

Almere
Op zaterdag 23 juni strijden in Almere de helft van de Mannen Eredivisie teams en Eerste Divisie teams tegen elkaar. Vanaf 10.00 uur is er voor de jeugd de mogelijkheid om met een team van minimaal 5 spelers mee te doen en kans te maken op een finaleplaats op zaterdag 21 juli in Scheveningen. Teams kunnen zich inschrijven in de categorie O9 jaar, O11 jaar, O13 jaar en O15 jaar.

Zondag 24 juni is het de beurt aan de Vrouwen Eredivisie teams en de overige teams van de Mannen Eredivisie en Eerste Divisie, zij spelen ieder twee wedstrijden van 3 x 12 minuten op het zand.

De voorronde van het Nederlands Kampioenschap is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Almere City Marketing Sportbedrijf Almere, Strandbad Duin.

Dronten
Op zaterdag 30 juni strijden de helft van de Vrouwen Eredivisie teams, Mannen Eredivisie teams en Eerste Divisie teams tegen elkaar. Vanaf 10.00 uur is er op zaterdag 30 juni voor de jeugd de mogelijkheid om met een team van minimaal 5 spelers mee te doen en kans te maken op een finaleplaats op zaterdag 21 juli in Scheveningen. Teams kunnen zich inschrijven in de categorie O9 jaar, O11 jaar, O13 jaar, O15 jaar.  

Op zondag 1 juli is het de beurt aan de overige teams van de Mannen Eredivisie en Eerste Divisie, zij spelen ieder twee wedstrijden van 3 x 12 minuten op het zand. Vanaf 10.00 uur is er voor de senioren de mogelijkheid om met een team van minimaal 5 spelers mee te doen en kans te maken op een finaleplaats in het weekend van 28 en 29 juli in Scheveningen. Zowel vrouwen- als mannenteams kunnen zich inschrijven via beachsoccerbond.nl

De voorronde van het Nederlands Kampioenschap is een onderdeel van Beach Event Dronten en mede mogelijk gemaakt door de provincie Flevoland, de gemeente Dronten en sponsoren van Stichting Activiteiten Dronten. Komt u gerust langs. De entree is GRATIS! 

Een speaker zal u tijdens het beide weekenden van informatie voorzien. Beach Soccer kenmerkt zich door veel doelpunten, spectaculaire acties en sportiviteit. Kijk op de website van Beach Soccer Bond Nederland (www.beachsoccerbond.nl) voor meer informatie.