Sport weegt zwaar voor kiezers bij komende gemeenteraadsverkiezingen

sportflevo.nl - GR2018.jpg

De gemeenteraadsverkiezingen komen steeds dichterbij. Op 21 maart 2018 staan in maar liefst 335 gemeenten de verkiezingen op het programma. Nú kun je nog in actie komen, sport nadrukkelijk op de agenda zetten bij de politieke partijen in jouw gemeente en mede beleid bepalen dat de komende vier jaar loont. Bovendien hechten kiezers veel waarde aan de lokale plannen op het gebied van sport en bewegen, zo bleek onlangs uit onderzoek van het Mulier Instituut.

1 op 5 kiezers denkt aan sport

Uit het onderzoek van het Mulier Instituut bleek dat één op de vijf kiesgerechtigden de sportstandpunten van politieke partijen meeneemt bij de keuze in het stemhokje. Ook vindt zo’n veertig procent van de kiesgerechtigden dat de gemeente niet moet bezuinigen op het sport- en beweegbeleid. Schoolzwemmen wordt vooral genoemd als doel om extra in te investeren. Het beeld van het belang van sport en bewegen bij kiezers wordt nog eens bevestigd door recent onderzoek van GFK, in opdracht van NOC*NSF.

Direct aan het werk!

Sport en bewegen in het algemeen, maar vooral ook de initiatieven en belangen van een club op de kaart zetten, begint bij het contact zoeken met de lokale politieke partijen. Per mail, per brief of tijdens een ontmoeting. Informatieavonden en andere bijeenkomsten zijn er veel in Nederland, zeker in deze tijd. In de informatie over de komende gemeenteraadsverkiezingen op Sport.nl/Voorclubs lees je meer over de kansen en mogelijkheden voor clubs en worden praktische handvatten geboden om effectief aan de slag te gaan. Daar komt ook uitvoerig de belangrijke rol aan de orde die de samenwerking van NOC*NSF, Sportkracht12 en de Vereniging voor Sport & Gemeenten onder de noemer SportcampagneteamNL, daarbij kan spelen.

Bron: Sport.nl