Programma bekend! Congres Flevoland voor de sporttoerist

Op donderdagmiddag 15 juni vindt het congres Sport & Leisure plaats bij Almere City FC met het thema Flevoland voor de sporttoerist. Sport, toerisme en evenementen versterken elkaar en dragen bij aan het aantrekkelijker maken van Flevoland. Het doel is organisaties, verenigingen en overheden die op het gebied van sport en/of toerisme actief zijn, met elkaar in verbinding te brengen. Sportservice Flevoland en Toerisme Flevoland organiseren deze bijeenkomst samen met Provincie Flevoland. Meld u direct aan.


Programma

14.00 uur Inloop

14.30 uur Welkom door gedeputeerde Jaap Lodders van Provincie Flevoland 

14:35 uur Welke raakvlakken hebben sport en toerisme in Flevoland? 
Gezamenlijke introductie van het thema door Sportservice Flevoland en Toerisme Flevoland. 

14.45 uur Wat is Sporttoerisme?
Hoofdspreker Dr. Mathilde Matthijsse werkzaam bij het lectoraat Healthy Region van 'HZ University of Applied Sciences' gaat in op het thema Sporttoerisme. In Nederland krijgt sporttoerisme als strategisch instrument steeds meer aandacht bij identiteitsontwikkeling, citybranding en gebiedsontwikkeling. Wat houdt het begrip sporttoerisme in? Welke kansen liggen er op het gebied van sporttoerisme?

15.20 uur Korte pauze

15.30 uur Workshopronde 1

16.10 uur Workshopronde 2

16.40 uur Informele netwerkborrelWorkshops

Hoe vind ik partners voor mijn evenement? Ruud van der Knaap, manager bij Triple Double geeft u tijdens deze workshop tips & trucs hoe een strategisch en creatief marketingconcept te ontwikkelen. Maar ook, hoe u zich als (toeristisch) ondernemer kunt aansluiten bij een (sport)evenement. Is sponsoring nog wel van deze tijd? Of gaat het meer om partnerships? 

Van een lokaal event tot een compleet festival met landelijke bekendheid. Deze workshop wordt gegeven door stichting De Nijmeegse 4daagse. Zij laten u de ontwikkeling zien van hoe het begon als klein lokaal event tot wat het nu is geworden. Ook krijgt u tips over het organiseren van side-events en het betrekken van nieuwe doelgroepen.

Meer halen uit (sport)evenementen: de economische effecten. Hoe worden de economische effecten van (sport)evenementen gemeten en door welke factoren worden deze beïnvloed? Waarom is het belangrijk om de impact te meten? In deze workshop vertelt Denise Baars van Sportservice Flevoland over de economische waarde van sportevenementen en hoe deze beter te benutten.


Waar

Almere City FC (Sportpark Fanny Blankers Koen)
Competitieweg 20
1318 EA Almere


Aanmelden

Klik hier om u aan te melden voor het congres. 
Neem voor meer informatie contact op met Rudi Tuijn van Sportservice Flevoland. Dit kan telefonisch via 0320 - 25 11 13 of per mail via info@sportflevo.nl. 


Deel en volg

Deel en volg nieuws over het Congres Flevoland voor de sporttoerist via #SportToerisme2017 op twitter @sportflevo @toerismeflevo