Jeugdzeilvereniging Muiderzand coachte Wereldkampioen Splash 2015

De talentvolle zeilster trainde de laatste maanden voor het Wereldkampioenschap in deze eenmansboot met het Splashteam van Jeugdzeilvereniging Muiderzand van het Regatta Center Muiderzand in Almere.

Met het winnen van dit wereldkampioenschap schrijft Guyonne Schuch geschiedenis in de jeugdzeilklasse Splash. Ze deed dit namelijk twee keer eerder; in 2014 en 2103. Hoe heeft ze het voor elkaar gekregen voor de derde keer kampioen te worden? ,,Ik teer op mijn oude ervaring en had ook mazzel dat het niet zo heel hard waaide. Als het echt hard had gewaaid, dan had ik mijn geld gezet op de jongens. Ik heb altijd al veel gevaren, heb ook in de Optimist heel veel uren gemaakt. Dat zorgt ervoor dat je weet welke kant je op moet varen. De training van afgelopen tijd bij JZV Muiderzand zorgde ervoor dat m’n boothandling weer een beetje op orde was.’’

 

Tot het laatst spannend

Guyonne maakte het nog extra spannend door net na de finishlijn uit haar boot te vallen: ,,Ik miste mijn hangband, gevolg van niet zo veel trainen.’’ Omdat ze afgelopen jaar eindexamen moest doen, heeft ze ervoor gekozen niet te trainen. Na haar examen is ze weer gestart met wedstrijdzeilen.

Guyonne koos ervoor te trainen bij JZV Muiderzand, een unieke vereniging: alles draait er om het jeugdwedstrijdzeilen.

Trainer van het Splashteam is Jelmer Zittema, zelf Wereldkampioen in de Splash (2012). Dankzij zijn ervaring hebben ook de andere zeilers van het team JZV Muiderzand mooie resultaten behaald. In de Gold Fleet werd Floortje Chevalier 13e, Matthijs de Jong 20e, Stan van Haren 32e, Reinier de Leeuw 36e, Anne Chevalier 52e en Harm Broekema 54e. In de Silver Fleet werd Floris Bos 13e, Maaike Snel 27e en Emma Schram 35e.

 

Alles voor jeugdzeilsport

JZV Muiderzand is onderdeel van het Regatta Center Muiderzand, gelegen op het terrein van Marina Muiderzand. Hier worden kinderen gefaciliteerd met een gebouw aan het strand dat volledig is ingericht op jeugdzeilsport; met gecertificeerde trainers, rescueboten, een jeugdzeilvereniging en een zeilschool. Regatta Center Muiderzand bundelt de kracht van de zeilschool en de zeilvereniging. Zodra kinderen bij de zeilschool hun basiszeildiploma’s hebben gehaald, kunnen ze doorstromen naar Jeugdzeilvereniging Muiderzand waar verder wordt gewerkt aan hun wedstrijdtechnieken. Meer informatie: www.regattacentermuiderzand.nl.