November in het teken van aangepast sporten

sportflevo.nl - logo-Maand_van_het_aangepast_sporten-rgb.jpg

Sport is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking. In de maand november staat Flevoland in het teken van aangepast sporten. De gehele maand wordt extra aandacht besteed aan sport en bewegen voor mensen met een beperking.

In alle Flevolandse gemeenten worden lokaal extra activiteiten en open trainingen georganiseerd in samenwerking met gemeenten, sportverenigingen, onderwijs en zorginstellingen. Een greep uit de activiteiten tijdens de Maand van het Aangepast Sporten:

Fittest en Beweeg & Beleef Festival
Op donderdag 1 november wordt in Almere een fittest gehouden voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Het doel hiervan is om de fitheid te verbeteren, maar ook om de deelnemers meer bewust te maken van de eigen fitheid. Zaterdag 3 november vindt in Sporthal de Koploper in Lelystad het Beweeg & Beleef festival plaats. Het Beleef & Beweeg festival biedt mensen met een beperking de gelegenheid om een sport te ontdekken die bij hen past en zij daarna zouden willen blijven beoefenen bij een sportvereniging.

Sportcafé
Dinsdagavond 27 november vindt een Sportcafé Aangepast Sporten plaats in het Provinciehuis. Dit sportcafé is het kennis- en netwerkmoment voor iedereen die als, professional, sporter of vrijwilliger te maken heeft met aangepast sporten. Tijdens het Sportcafé vertelt paralympisch atleet Jelmar Bos over zijn weg naar topsport en zijn er workshops te volgen.

Kijk voor het volledige aanbod en meer informatie op www.maandaangepastsporten.nl. De Maand van het Aangepast Sporten wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Flevoland.