Nieuw in Lelystad: URBN Village. Voor en door jongeren

sportflevo.nl - flyer urbn village.png

Hét nieuw jongerenproject in Lelystad waar sport, creativiteit, talent én ontwikkeling centraal staan! Een co-creatie waarbinnen jongeren verantwoordelijk zijn voor de invulling. Een plek waar jongeren hun passie, ambities en ideeën vorm kunnen geven. In een notendop

De locatie
Het URBN Park is een toffe basis waar jongeren komen om te sporten, creatief te zijn, kennis te maken of vragen te stellen. Een plek waar ze terecht kunt wanneer ze precies weet wat ze willen doen of juist erg nieuwsgierig zijn naar nieuwe dingen. Het park heeft een indoor en outdoor URBN Sport gedeelte, met plek voor bekende sporten als skaten, steppen, basketbal en voetbal.

Daarnaast is er ruimte om kennis te maken met te gekke sporten als freerunning, break dance, BMX en boulderen. Naast de sportruimtes bevindt zich een ‘URBN Lounge’. Een plek waar jongeren samen komen om te gamen, chillen of kletsen. Tijdens tussenuren, na schooltijd of in het weekend. Deze centrale ruimte geeft jongeren tevens de mogelijkheid om elkaar vragen te stellen, elkaar (verder) te helpen en elkaar te inspireren. De coaches en jonge professionals bij URBN Village zullen daarbij zoveel mogelijk ondersteunen. Bijvoorbeeld door het organiseren/geven van presentaties, workshops, masterclasses en URBN Talks gekoppeld aan thema’s die jongeren inbrengen. In het gebouw zijn werkruimtes. Ruimtes/studio’s voor kunst & cultuur, film, fotografie, fashion, theater of met muziek. Daarnaast komt er een URBN Gallery en ruimte waar innovatie, duurzaamheid en educatie op een verrassende manier een plek krijgen. Een plek voor eten en drinken zal uiteraard ook niet ontbreken. Dit horeca gedeelte zal worden ingericht als een leer-/werkomgeving vóór en dóór jongeren.

URBN Village in de stad
Het park biedt alle ruimte voor  creativiteit. Maar het zou natuurlijk zonde zijn om al die mooie dingen op één plek te houden. Daarom gaan we ook de stad in! Binnen het project  maken we een koppeling met  bestaande plekken in Lelystad. Toffe exposities of presentaties, een voorstelling, een optreden, een battle of  contest…. er zijn in Lelystad genoeg plekken om URBN Art, URBN Music en URBN Stage een podium te geven. Voor jongeren een mooie uitdaging om te helpen dit vorm te geven, voor bestaande organisaties een prachtige kans om jongeren kennis te laten maken met hun locatie.

Projecten door (jonge) Lelystedelingen
Naast de vaste onderdelen biedt het concept alle ruimte voor aanvulling; URBN Projects en URBN Events. Het kan hierbij gaan om bestaande organisaties of initiatieven die passen binnen het project, maar vooral ook om het stimuleren van nieuwe ideeën. URBN Village daagt jonge ondernemers en creatievelingen uit om hun ambities, wensen en dromen vorm te geven. Kom maar op! De aanwezige ervaring en expertise van alle coaches kan gebruikt worden. Is de juiste kennis nog niet aanwezig? Dan gaan we samen op zoek.