Nieuw: 6 Inline Challenge - 6 uur lang feest op rolletjes

sportflevo.nl - 6inlinechallenge 2019.jpg

Op 8 juni 2019 vindt het eerste 6uurs inline skate evenement van Nederland plaats op Flevonice te Biddinghuizen. Solo, of samen met maximaal 6 personen, kan iedereen meedoen aan deze unieke skate estafette.

Na vijftien jaar geleden gestart te zijn met de 24kika ‘skaten tegen kanker’ (dit jaar op 6 & 7 september 2019) leefde in het bestuur van 24kika de gedachte om ook een 6uurs evenement te introduceren. Aanvankelijk tijdens de 24uurs, maar de capaciteit ontbrak om dat organisatorisch te realiseren.

Rik Nijkamp heeft na vijftien jaar de voorzittershamer van het langst lopende evenement voor Kika overgedragen aan Mark Cuperus. De daarmee ontstane armslag leidde tot het oppakken van het 6uurs idee. Samen met het team is goed nagedacht hoe en wat te doen. Na grondig overleg werd besloten om de 6uurs race in Nederland te organiseren.

Deze 6uurs race is niet verbonden aan Kika zoals 24kika, maar biedt alle goede doelen ruimte om actief deel te nemen en zo bij te dragen aan het eigen goede doel. ‘In de statuten van de stichting die de 24uurs en nu ook de 6uurs organiseert staat dat ‘we bijdragen aan het stimuleren en promoten van de skeelersport in de breedste zin van het woord’ en dat is exact wat we nu ook met de 6inlinechallenge doen’, aldus Rik Nijkamp die voorlopig de communicatierol in het bestuur invult.

De 6 Inline Challenge start om 10.00 uur met een rijdersbriefing gevolgd door een parcours verkenning. Om exact 10.30 uur klinkt het startschot voor de 6inlinechallenge! Om 16.30 uur is het einde. Na de wedstrijd schuiven deelnemers en toeschouwers aan op het Foodplaza voor een hapje en drankje. Daar vindt tevens de prijsuitreiking van de rijder en het team met de meeste rondes plaats. De dag wordt afgesloten met een BBQ en een afterparty. Meer informatie is te vinden op de website 6inlinechallenge.nl, Facebook, Twitter en Instagram.

Een event waar je absoluut bij moet zijn!