Mensen met lef gezocht!

sportflevo.nl - Goalball.jpg

Een nog nieuw op te richten Goalball vereniging onderzoekt in samenwerking met De Schoor of er behoefte is aan de sport GOALBALL in Almere. Goalball is een sport  die open staat voor iedereen. Of je nu een visuele beperking hebt of niet, iedereen die lef heeft is welkom om mee te spelen. Ben je tussen de 12 en 80 jaar, kom dan eens langs op een training.

Wat is Goalball
Goalball is een sport  voor mensen met of zonder een visuele beperking en voor alle leeftijden. Twee teams van drie spelers zitten tegenover elkaar in een veld van achttien bij negen meter. Het speelveld is afgeplakt met tape en er zit een touwtje onder zodat je kunt voelen wat jouw plaats in het veld is. Iedere speler heeft een afgeplakte bril op waardoor alle spelers gelijkwaardig zijn. De bal met rinkelbel wordt met kracht over de grond van het ene team naar het andere gegooid. Zodra je de worp van de tegenstander hoort, laat je jezelf vallen om die aanstuivende bal uit het negen meter brede doel te houden. Snel oprapen en teruggooien, in de hoop dat de tegenstander de verdediging na de worp nog niet op orde heeft. Of pak de bal en sluip binnen twee seconden naar de andere kant van je teamgebied en lanceer een verrassingsschot uit een onverwachte hoek. Goed luisteren, kracht, snelheid, concentratie en tactiek, daar draait het bij goalball om!

Goalball is echter veel meer dan alleen een spannende sport, waarin zowel teamsamenwerking als individuele kwaliteiten bepalend zijn. Goalball is voor iemand met een visuele beperking een teamsport waarin je volledig zelfstandig mee kan doen.

Vrijblijvende training
Wil je deze unieke ervaring zelf beleven? Kom dan vanaf 20 november vrijblijvend meetrainen op dinsdagavond  van 20.00 - 21.00 uur  in de sportzaal van de sterrenschool in buurthuis De Ruimte, Nimfenplein 1 (buslijn M4 halte Homeruskwartier-midden). Wil je vanaf station Almere -poort begeleiding, laat het weten!

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar bettiewoord@planet.nl of te bellen met 06 – 15332197.

Voor meer goalball informatie, kijk op www.goalball.nl.