Landelijke aandacht voor Play Unified Challenge van Brain Proost uit Almere!

sportflevo.nl - Play Unified Brian Proost.JPG

Play Unified is een project vanuit Special Olympics International waarin sporters met een beperking (top)sporters zonder beperking uitdagen om samen met hen te sporten. Nadat de landelijke campagne van Special Olympics Nederland van start is gegaan, hebben ook twee sporters met een verstandelijke beperking uit Almere hun idolen uitgedaagd voor een Challenge. En beiden zijn door de topsporters geaccepteerd!

Zo is Brian Proost van Super COOL bij ASV woensdag 10 oktober samen met Marit Kaart de Challenge aangegaan met shorttrackers Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting op het ijs van het Thialf Heerenveen! En de landelijke pers was erbij. Klik op onderstaande linkjes voor de opnames.

Daarnaast heeft Almeerse hockeyer Jeroen Verwer Maartje Paumen uitgedaagd. Ook zij heeft de uitdaging geaccepteerd! En Super COOl-ers Hellen en Bobby hebben Annamarie Thomas uitgedaagd: hopelijk neemt ook zij de uitdaging aan!

Play Unified Event
Tijdens de Maand van het Aangepast Sporten, op zaterdag 3 november, wordt in Almere het eerste Play Unified Event georganiseerd. Mensen met én zonder beperking gaan die dag samen sporten. De volgende sporten worden gespeeld: hockey, handbal, inline-skaten, darten en atletiek.

Voor het complete programma, klik hier.

Wil je weten welke challenges er nog meer lopen? Je vindt ze allemaal op www.playunified.nl.