Almere Sport & Innovatie Club

Het stadion van de jongste betaald voetbal organisatie van Nederland vormt op zaterdag 1 juli aanstaande het decor voor de eerste editie van de Almere Sport & Innovatie Club (ASIC).

Op deze dag laat Almere City zien dat haar ambities verder reiken dan alleen maar een hoge positie op de ranglijst. Geheel naar de kernwaarden ‘jong, ambitieus en eigenwijs’ heeft de club innovatie en technologische ontwikkeling hoog in het vaandel staan en positioneert zich daarmee als vooruitstrevende club. Door proactief te reageren op innovaties en ontwikkelingen bij andere sporten pakt Almere City de rol van early adaptor en vormt daarmee de proeftuin van het (betaalde) voetbal. Hiermee wil de club graag een positieve en constructieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van sport in het algemeen en die van voetbal in het bijzonder.

Met het initiatief ASIC biedt Almere City enerzijds een podium aan haar technologische partners en anderzijds de mogelijkheid aan regionale clubs, organisaties en sporters om te profiteren van de aanwezige expertise. Een overzicht van de aanwezige partners staat hieronder vermeld. De deuren van de RABO Business Lounge gaan open om 12.00 uur en sluiten om 16.00 uur.

Onderdeel van deze dag is de finale van het FIFA17 Championship met als inzet een e-sports contract bij Almere City. De twaalf beste spelers strijden in het spelershome tussen 13.00 en 15.00 uur om deze bijzondere prijs. Daarnaast vindt in het Yanmar Stadion het NK American Football plaats. De bezoekers van ASIC kunnen (een gedeelte van) dit topsportevenement gratis volgen vanaf de VIP-tribune.

Aanmelden voor ASIC kan via Almere City / Leen den Boer of telefonisch via 036 – 5486888 

Aanwezige partners:
Johan Sports, Data en analyse om teamprestaties positief te beïnvloeden
Automatic TV, automatisch opname systeem m.b.t. sportwedstrijden
24 touch, interactief tactisch presentatie technieken voor coach en spelers
Instad, all-in-one solution for football analysis
Dotcom, spelervolg systeem
AKT, Almeers Kenniscentrum Talent
Data, science en voetbal, Folkert Boer, data uit team halen
Audivers, communicatie systeem voor coach, verzorgen, analist
Breedveld en Schröder, Led reclame, scoreborden
Myviewpoint, drone opnames voor trainingen en wedstrijden
Pro actief, fysio centrum Almere, ondersteuning Almere City FC en breedtesport toepassingen