Al 29 aanvragen Grenzeloos Actief in Flevoland toegekend!

sportflevo.nl - Grenzeloos actief.jpg

In Flevoland zijn er 29 aanvragen van sport- en beweegaanbieders op het gebied van het versterken of uitbreiden van sportaanbod voor mensen met een beperking toegekend via het stimuleringsbudget van Grenzeloos Actief.

Het stimuleringsbudget is een bijdrage voor ondersteuning en activiteiten van sport- en beweegaanbieders binnen een regio met als doel het uitbreiden en versterken van het sport- en beweegaanbod. Voor dit stimuleringsbudget komen partijen in aanmerking met sport- en beweegaanbod passend voor mensen met een beperking, ook sportactiviteiten zonder competitie element. Er is per sport- en beweegaanbieder een budget beschikbaar van € 950 excl. btw.

Een aantal voorbeelden van aanvragen die zijn gehonoreerd:

  • InterAkt Contour: Zwemmen 1x in de week met mensen met hersenletsel. De groep wordt groot en nieuwe deelnemers en/of deelnemers met een zware beperking en meer ondersteuning nodig hebben krijgen niet altijd de juiste ondersteuning. Door het stimuleringsbudget is het mogelijk om een half jaar lang extra ondersteuning aan te bieden.
  • Almeerse Hockeyclub: De Almeerse Hockeyclub heeft een g-hockeyclub van 24 personen. Dit is een te grote groep voor één training, dus willen ze de groep uitbreiden en opsplitsen. Er is inmiddels landelijk een competitie met andere clubs opgestart.
  • Stichting Speciaal Onderwijs Almere: Het opleiden en begeleiden van leerlingen, leraren en assistenten om zelfstandig te kunnen buitenspelen met tools of door middel van spelletjes. Zodat tijdens het buiten spelen meer en op een goede manier wordt bewogen.
  • Triade: Een jaar lang elke week (40 weken in het jaar) sport- en beweegaanbod op een woonvorm in Dronten verzorgen voor mensen met een verstandelijke in combinatie met een lichamelijke beperking.
  • Slim Fysio: Een loopgroep voor mensen met COPD GOLD 3 en 4 als laagdrempelige mogelijkheid om mensen weer in beweging te krijgen. Om zo vitaler te worden, uit een sociaal isolement te komen en een platform creëren waar mensen met dezelfde klachten elkaar kunnen spreken.  Dit zal onder leiding van een fysiotherapeut plaats vinden.