Sportevenementen

Gedurende de campagne 'Heel Flevoland Sport' zetten wij verschillende evenementen in de Sportlight! Wij gaan op zoek naar het verhaal van een evenement. Wat gebeurd er achter de schermen. Hoe zet je vrijwilligers in hun kracht. Wat is er gedaan aan promotie. Zomaar een greep vragen waar jij als evenementorganisatie wellicht mee zit en mee op weg geholpen wilt worden. Misschien bieden onderstaande verhalen jou een antwoord op de vragen die je hebt, of inspiratie om hetgeen wat al goed gaat nog verder door te zetten.

OldStars tennistoernooi

Blije gezichten, een sportieve ochtend, een heerlijke lunch en bovenal gezelligheid. Dat is waar het bij het OldStars tennistoernooi om draait. Het gaat er niet om hoe goed je kan tennissen, maar om de gezelligheid. Buiten het toernooi om wordt er elke donderdagochtend getennist door de OldStars. In drie groepen van twaalf mensen starten ze met een warming-up, opslaan, balgevoel creëren en natuurlijk een partijtje om mee af te sluiten. OldStars tennis gaat het hele jaar door. Ook tijdens vakanties of in de koudere periode komen de mensen trouw en zijn er elke week gemiddeld dertig spelers. 

Lees verder
© ITL Lelystad
Groei!

Een samenwerking tussen YogaharTlopen en Steppin Lelystad zorgde voor het ontstaan van het evenement Groei!. Tijdens het evenement lag de focus niet alleen op bewegen, maar met name ook op bewustwording van de omgeving. Een sportief en informatief programma mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het Steunpakket Corona en Sport.

lees verder
Foto: Jasper Pluim
TVZ Cross Triathlon

Op 3 september werd de eerste Cross Triathlon in Zeewolde georganiseerd door TVZ-Zeewolde. Het principe van een Cross Triathlon is dat het fietsen en lopen op een onverhard parcours plaatsvindt. Sporters vanuit het hele land kwamen naar Flevoland om deel te nemen aan deze triathlon.

Met behulp van het Steunpakket Corona en Sport konden zij dit evenement organiseren en extra inzetten op de voorzieningen die nodig waren voor het evenement.

lees verder
Verenigingsdag en clubkampioenschappen bij BAS Gymnastiek uit Biddinghuizen

BAS Gymnastiek bestaat al bijna 60 jaar. Een levendige club die graag zelf ook in ontwikkeling blijft. 

Met behulp van het Steunpakket Corona en Sport werden de clubkampioenschappen en de verenigingsdag een enorm succes. Zo kon er een zaal gehuurd worden en kon er een investering in materiaal gemaakt worden. 

lees verder
BAS Gymnastiek
Schoolvoetbaltoernooi bij BAS Voetbal

Eindelijk kon het schoolvoetbaltoernooi weer doorgaan. Het was een succesvolle zonnige middag vol met voetbalwedstrijdjes mede dankzij steun uit het Steunpakket Corona & Sport. 

lees verder
NK Duathlon - 16 April 2022

Op 16 april werd het NK Duathlon op de Gooimeerdijk in Almere-Haven gehouden. De elitegroep mocht het spits afbijten, waarna het de beurt ws aan de recreanten. De sfeer zat er goed in en de organisatie kijkt terug op een geslaagde editie. Het sfeerverslag over het NK Duathlon lees je hieronder. 

 

lees verder
Fiets de boswachter eruit - 10 april 2022

Op 10 april vond het evenement 'Fiets de boswachter eruit' plaats. Zoals de naam van het evenement al verklapt is het de bedoeling om sneller te zijn dan de boswachter. Is het de deelnemers gelukt om de boswachter eruit te fietsen?

 

lees verder
MTB Zeewolde
Dikke Banden Race - 2 april 2022

Heb jij altijd al eens kennis willen maken met de wielersport? Dit evenement is speciaal ingericht voor de jeugd om een eerste wielerwedstrijd ervaring op te doen, maar ook om jezelf maximaal uit te dagen wanneer je al langer op de fiets zit. Met je eigen dikke banden fiets, fiets je midden in Almere een parcours. Je kunt je nog opgeven!

 

lees verder
FRTC