Groei!

Gezamenlijk mensen in beweging brengen en ze kennis laten maken met verschillende beweegvormen zoals steppen, yoga, wandelen, hardlopen en mindfulness. Dat was de rode draad bij Groei! Een evenement voor inwoners van Lelystad en omgeving waarbij het gebruik van lokaal beweegaanbod op de langere termijn gemotiveerd wordt.

Het aanbod van YogaharTlopen en Stepping Lelystad past goed bij elkaar en door dit samen te voegen ontstond een aantrekkelijk geheel. Een mooie samenwerking was ontstaan. Groei! vond plaats in Nationaal Park Nieuw Land, midden in de natuur. Om tijdens de bijeenkomst niet alleen in te zoomen op bewegen maar ook op bewustwording van de omgeving, hebben beide organisatoren kennis over het gebied opgedaan tijdens de cursus Gastheer van het Landschap vanuit IVN Natuureducatie. Zo konden zij een sportief én informatief programma samenstellen. 

De financiële bijdrage van het Steunpakket Corona en Sport heeft ervoor gezorgd dat het evenement ook daadwerkelijk te organiseren was. Dat het ook een succes was, bleek wel uit de aanmeldingen. Op een plek na, was het evenement volledig volgeboekt. Tineke en Nikè van YogaharTlopen en Liselot van Steppin Lelystad kijken dan ook met trots terug op dit evenement. Liselot: “Het evenement Groei! heeft naast een sportieve bijdrage ook een belangrijk sociaal effect. De kleinschaligheid van en persoonlijke aandacht tijdens het evenement zorgde voor een open, ontspannen sfeer waar deelnemers zich gezien en gehoord voelden. Het was fijn om dit te kunnen bewerkstelligen aan de hand van het steunpakket.” 

Foto: Jasper Pluim