Gezonde leefstijl

Een gezond Flevoland

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor een goede gezondheid. De gemiddelde Nederlander leeft te ongezond en de Flevolander is hierop geen uitzondering. Sterker nog, veel leefstijlindicatoren, zoals het ervaren van een goede gezondheid en overgewicht, geven aan dat Flevolanders ongezonder leven dan landelijk het geval is. De maatschappelijke kosten die gepaard gaan met ongezond gedrag zijn hoog. Zo leidt een ongezonde leefstijl tot hogere kosten voor de gezondheidszorg en uitkeringen. En ongezond gedrag vermindert de productiviteit en veroorzaakt meer ziekteverzuim. Bovendien vergroot het de kans op arbeidsongeschiktheid en langdurige werkloosheid.

Flevoland: een aantrekkelijk gebied

Flevoland heeft sporters veel te bieden vanwege haar prachtige natuur en goede infrastructuur. De openbare ruimte leent zich om functies als recreatie, sport en natuur met elkaar te combineren. Een beweegvriendelijke omgeving faciliteert, stimuleert en daagt uit om te bewegen en te sporten. Denk hierbij aan voldoende wandel- en fietspaden, speeltuinen, parken en bossen. En Flevoland heeft alles!

De ruimte en de infrastructuur maken van Flevoland een zeer geschikte provincie voor het uitoefenen van sporten in de openbare ruimte. De infrastructuur (fiets-, wandel- en vaarroutes die zowel door het open land als de bossen van Flevoland lopen) wordt dankbaar gebruikt door watersporters, fietsers, hardlopers en wandelaars. Het landschap van Flevoland biedt genoeg kansen om het sporten en een gezonde leefstijl van de Flevolander te bevorderen. 

Meer informatie
© De Fietssite
Mensen vitaal en actief houden door fittesten

Mensen bewegen steeds minder en een groot gedeelte van de senioren is inactief. Dit brengt een gezondheidsrisico met zich mee. Een fittest geeft inzicht in hun fysieke en mentale fitheid. Daarnaast biedt het een kennismaking met uiteenlopende vormen van bewegen. Het geeft deelnemers de mogelijkheid om op een ongedwongen manier hun fitheid te testen en met sport en bewegen in aanraking te komen. Fittesten zijn niet alleen inzetbaar voor senioren, maar ook voor gehandicapten, volwassenen of jeugd.

Wilt u meer weten over fittesten? Neem dan contact met ons op!

Bel of mail ons
© Denise Baars
Positieve gezondheid

Gezondheid is veel meer dan ziek zijn en niet ziek zijn. Het gaat over wat je leven betekenis geeft. Er zijn veel dingen die goed zijn voor je gezondheid. Zoals de mensen om je heen, de natuur en sportclubs maar ook deelname aan bijvoorbeeld een theatergezelschap. Je krijgt er energie van en je voelt je goed. Dat is waar het om gaat bij positieve gezondheid. Wij onderschrijven de kracht van positieve gezondheid en participeren in het platform ‘WEL in Flevoland’. De gedachte van positieve gezondheid proberen we door te vertalen in de projecten die we uitvoeren.

website WEL in Flevoland
© WEL in Flevoland
Vitaliteit bedrijven: hoe gezond & gelukkig is Flevoland aan het werk?

De gemiddelde werknemer heeft een ongezonde leefstijl. Een flink deel van de Nederlandse bevolking leeft ongezond, ondanks dat er veel gezegd, geschreven en voorgelicht wordt over gezond leven. Hoewel veel Nederlanders de gezondheid het belangrijkste in het leven vinden, lukt het velen maar niet om een gezonde leefstijl te onderhouden; dat wil zeggen: niet roken, voldoende bewegen, matig met alcohol en gevarieerd eten met voldoende groenten en fruit.

De Flevolandse werknemer is hierop geen uitzondering. Integendeel zelfs: Flevoland scoort op veel leefstijlindicatoren minder goed dan het landelijk gemiddelde.

Download onderzoek