Gevarieerd programma Sport & Business

sportflevo.nl - DSC_0686-min.JPG

Op donderdagmiddag 8 december was het congres Sport & Business bij het Provinciehuis in Lelystad voor bedrijven, (top)sporters en bestuurders uit Flevoland. De deelnemers luisterden naar interessante sprekers en deden mee aan een van de workshops. 

Margriet Sitskoorn vertelde over de relatie tussen hersenen, gedrag en omgeving en het effect hiervan op een gezonde leefstijl. Margriet is hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en doet onderzoek naar het verbeteren van prestaties van (top)sporters en (top)managers.

Rogier Hoorn is sport- en prestatiepsycholoog en nam de bezoekers mee in zijn Olympische ervaringen in het creëren van teamspirit en verbeteren van teameffectiviteit. Topsport leent zich bij uitstek als inspirerende metafoor voor teamontwikkeling en de maatschappelijke waarde van samenwerken.

Behalve luisteren moesten de aanwezigen ook zelf aan de slag. Na de inspirerende verhalen van de hoofdsprekers kregen de deelnemers de gelegenheid deel te nemen aan een van de workshops:

  • Leren van de prestaties van onze Olympische ploeg in Rio 2016, een verdieping op de eerdere presentatie van Rogier Hoorn.
  • Beïnvloeding van gedrag en communicatie door Wietske Idema, prestatiecoach bij de Talentenacademie en onder andere werkzaam binnen de jeugdopleiding van PSV.
  • Samenwerking binnen teams met behulp van de Smipe persoonlijkheidsschets. Maak kennis met één van de nieuwste ontwikkelingen: Smipe. 

Bekijk hier een foto-impressie van het Congres Sport & Business.