Flevoland als Watersportprovincie

Flevoland is ontstaan uit de voormalige Zuiderzee. Het overgebleven water rondom Flevoland, bestaande uit het IJsselmeer, het Markermeer en de Randmeren, biedt diverse mogelijkheden voor allerlei watersporten. Wie Flevoland een beetje kent, begrijpt dat de link tussen watersport en het Flevolandse landschap niet moeilijk te maken is. Sinds 2013 is watersport één van de kernsporten van de Provincie Flevoland. Met het aanwijzen van watersport als kernsport, wil de Provincie Flevoland de economische impact van de sport vergroten, de watersport versterken en Flevoland profileren en promoten als watersportprovincie. 

In onderstaande video geven wij een korte terugblik en een doorkijk naar de toekomst waarin we willen inzetten op recreëren, leren en sportbeoefening.

Wat is watersport?

Alle sporten beoefend op het water, zoals zeilen, windsurfen, (sloep)roeien, kanoën, kitesurfen en waterskiën.

placeholder

Brede samenwerking

Voor het uitdragen van Flevoland als watersportprovincie werkt Sportservice Flevoland samen met watersportverenigingen, -bedrijven en -evenementen, havens, het Watersportverbond, HISWA, Flevolandse gemeenten, City Marketing organisaties, Provincie Flevoland en Visit Flevoland. Door het aanbieden van activiteiten, variërend van proeflessen en open dagen tot wedstrijden, wordt een aantrekkelijk programma samengesteld voor zowel de eigen inwoners als de (potentiële) bezoekers aan Flevoland.

Watersportpromotie

Sportservice Flevoland levert een bijdrage in de watersportpromotie door de sport en de daaraan gerelateerde evenementen, toegankelijker en zichtbaarder te maken. Samen met onze watersportpartners willen we met diverse activiteiten en evenementen de inwoners van Flevoland (en daarbuiten) laten zien wat onze provincie op het gebied van watersport te bieden heeft. Het hele jaar promoten wij Flevolandse sportevenementen en watersportactiviteiten.

Om meegenomen te worden in deze promotie, vragen wij u om uw evenement of activiteiten aan te melden voor de online evenementenkalender. Staat uw evenement nog niet op de kalender? Meld het dan hier aan.

Bekijk de evenementenkalender
© Surfdag Zeewolde
Kennismaking

Onder jeugd is watersport één van de onbekendere sporten. Door het geven van watersport clinics probeert Sportservice Flevoland hier verandering in te brengen. Bij een watersport clinic vragen wij de lokale watersportaanbieders scholen te bezoeken om tijdens de gymles met behulp van simulatoren te oefenen met zeilen, windsurfen en/of roeien. Hierna gaan de kinderen onder begeleiding van de lokale verenigingen ook daadwerkelijk het water op. De leerlingen en hun ouders worden tenslotte uitgenodigd om een lokaal watersportevenement te bezoeken zodat ze kunnen zien wat de watersport allemaal te bieden heeft.

Een watersport clinic is bedoeld voor kinderen op het basis- en voortgezet onderwijs. De kosten verschillen per gemeente. Wilt u uw leerlingen ook kennis laten maken met de watersport? Neem dan contact met ons op.

Bel of mail ons
Watersportclinic Lelystad