Flinke stijging deelnemers Suydersee Triathlon Urk

De Suydersee Triathlon is na twee edities al een begrip in de regio en vindt plaats in en rond de karakteristieke Urker haven. Het Urker evenement trekt deelnemers uit heel Nederland. "Geweldig om te zien dat ook het aantal Urker deelnemers stijgt" aldus de organisatie van Suydersee Triathlon. 

Op verzoek van Urker deelnemers is de kwart triathlon toegevoegd. Hierdoor is het aantal deelnemers aan de Suydersee Triathlon flink gestegen: van 180 deelnemers in 2015 naar 315 deelnemers zaterdag 13 augustus 2016.

Nederlanse Triathlon Bond
De Suydersee Triathlon staat onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond. Dit zorgt voor een veilig en eerlijk verloop van de wedstrijd. Zo worden de fietsen gecontroleerd, maar is er ook jury aanwezig op het parcours.

Dit jaar is de anti stayer campagne begonnen. Hiermee wil de NTB aandacht voor het niet stayeren tijdens een wedstrijd. Niet stayeren houdt in dat je 12 meter afstand moet houden van je voorganger en binnen 30 seconden in moet halen, om zo geen voordeel te kunnen halen door uit de wind te fietsen. Hiervoor kan de jury een waarschuwing geven of gelijk een tijdstraf uitdelen.