Flevomare in de Eredivisie Zeilen

 

Programma

De wedstrijden starten dagelijks rond 10.30 uur. Gedurende de 3 dagen staan er 45 wedstrijden gepland. Het doel is vijftien wedstrijden per dag te varen die tussen de 12 en 20 minuten duren, verspreid over de gehele dag. Uiteraard afhankelijk van weer en wind! Doelstelling is om dagelijks om 10.30 uur te starten, tot zonsondergang. Na afloop van de wedstrijden kan op het terrein een drankje worden gedronken en is er muziek. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 4 oktober rond 17.00 uur. Het zeil- en evenemententerrein is gratis toegankelijk voor deelnemers en toeschouwers.

Flevomare team

Het team van Flevomare bestaat uit schipper Sybout Hiemstra en bemanningsleden: Jasper de Ruiter, Hizkia Loggers, Ferry Selhorst, en Elbert van Dijk. Grotendeels de vaste kern van de White Hawk, de boot van Sybout, die in de ORC-3 op nationaal niveau al vele mooie resultaten heeft behaald.


Gratis toegankelijk voor toeschouwers, zeilspektakel kort op de wal

De wedstrijden van de Eredivisie Zeilen zijn ook voor toeschouwers toegankelijk en goed te volgen, omdat de Eredivisie Zeilen gebruik maakt van de laatste technologieën op dit vlak; zo live broadcasting, een live-tracker, sail-analytics en on-board camera’s. Dit in combinatie met wedstrijden die vlakbij de wal plaatsvinden maakt dat dit zeilevenement aantrekkelijk is voor zowel deelnemers als toeschouwers.