Flevolandse wielrenroutes

Flevoland heeft een unieke landschap. Open vlaktes, tulpenvelden, prachtige bossen en weidse natuurgebieden zoals de Oostvaardersplassen. Er is geen mooiere manier om dit landschap te verkennen dan op de fiets. En laat Flevoland nou één van de beste en mooiste fietspadennetwerken van de wereld hebben. Waar in de rest van Nederland steeds drukker wordt op de fietspaden, is er in Flevoland nog alle ruimte. De ideale fietsprovincie dus!

Strade Bianche Flevoland

Zie jij bij Flevoland niet meteen de gelijkenis met de Toscaanse heuvels? We geven je geen ongelijk. Maar één ding hebben de twee gebieden wel gemeen: onverharde wegen. Flevoland heeft misschien wel de beste fietsinfrastructuur ter wereld. De meeste fietspaden zijn verhard, maar er is ook een groot netwerk schelpen- en gravelpaden. Omloop Flevoland maakt hier al slim gebruik van met een graveltocht. We hebben deze route (netjes) geleend , want hij is natuurlijk het hele jaar te fietsen. 

Afstand: 65 km
Startpunt: Clubhuis Toerclub Flevoland
★★★★☆ Bochtig
★★★★☆ Groen
★☆☆☆☆ Water
★☆☆☆☆ Open Flevoland
★☆☆☆☆ Wind
★★☆☆☆ Stoempen
★★☆☆☆ Hoogtemeters

Bruggenrondje

Geen hoogte-eer te behalen in Flevoland? We hebben inderdaad geen heuvels, maar meer dan genoeg bruggen. Toch wat hoogtemeters maken? Een intervaltraining doen? Met je fietsmaten kijken wie nou echt de sterkste is? Maak het bruggenrondje. 30 bruggen in 100km. Elke 3 km een nieuwe kans om als eerste boven te zijn.

Afstand: 100 km
Startpunt: Bezoekerscentrum Oostvaardersplassen
★★★★☆ Bochtig
★★★☆☆ Groen
★★☆☆☆ Water
★★☆☆☆ Open Flevoland
★☆☆☆☆ Wind
★★★☆☆ Stoempen
★★★★★ Hoogtemeters (voor Flevolandse begrippen)

Bosronde

Alleen maar akkers in Flevoland? Het landschap van onze provincie wordt inderdaad voornamelijk gebruikt voor akkerbouw. En het is heerlijk om daar tussendoor te fietsen. Maar wil je een keer een andere kant van Flevoland zien? Pak dan deze bosronde. Deze leidt niet door uitgestrekte bossen maar voornamelijk door bosstroken. En toch heb je het gevoel dat je omgeven bent door groen. Met af en toe prachtige vergezichten over de Flevolandse akkers.

Afstand: 80 km
Startpunt: Harderhaven
★★☆☆☆ Bochtig
★★★★☆ Groen (voor Flevolandse begrippen)
★☆☆☆☆ Water
★★☆☆☆ Open Flevoland
★☆☆☆☆ Wind
★★☆☆☆ Stoempen
★☆☆☆☆ Hoogtemeters

Rondje Flevopolder

Zoek je een uitdaging? Fiets de hele Flevopolder rond! Je blijft vrijwel de gehele route op de dijken die het mogelijk maken dat de Flevolandse bodem 6 meter onder NAP ligt. Je hebt 145 km de tijd om het hoogteverschil tussen het water aan de ene kant, en het land aan de andere kant te bestuderen. Het Markerkeer, Gooimeer, Eemmeer, Nijkernauw en nog veel meer wateren volgen elkaar op. Terwijl je aan de andere kant geniet van o.a. de Oostvaardersplassen, Noorderplassen, het grootste loofbos van Europa, Roggebotbos en prachtige Flevolandse vergezichten voorbij. Klinkt dat nog steeds saai?

Afstand: 145 km
Startpunt: Bataviastad
☆☆☆☆☆ Bochtig
★☆☆☆☆ Groen
★★★★★ Water
★★★★★ Open Flevoland
★★★★★ Wind
☆☆☆☆☆ Hoogtemeters