Flevolandse topsporters bereiden zich voor op Rio

 

Windsurfster Lilian de Geus naar Olympische Spelen
De Almeerse windsurfster heeft zich gekwalificeerd en reist deze zomer af naar Rio de Janeiro om daar haar grote droom te verwezenlijken: het behalen van een gouden medaille. "Ik houd van topsport. Ik ben iemand die graag het hoogste in een sport wil bereiken en dat zijn de Olympische Spelen."

De Almeerse voldeed aan de kwalificatie-eisen in de RS:X-klasse met een tiende plaats (8ste geschoond) op het WK in Santander in september 2014 en met haar eerste plaats tijdens de World Cup van Hyeres in april van dit jaar. Benieuwd naar deze Olympische sporter? Bekijk hier de website van Lilian en haar tweelingzus Esther.

 

Hordeloper Gregory Sedoc doet aan crowdfunding om mee te kunnen doen in Rio
Gregory nam als hordeloper drie keer deel aan de Olympische Spelen. De Almeerder is een crowdfundingsactie gestart en heeft een stichting opgericht: Greg2Rio. Hiermee haalt hij geld op waarmee hij de trainingskosten probeert te bekostigen. Hij geeft hiervoor presentaties en organiseert activiteiten.

Waarom sponsoring? Sinds 2013 heeft de Almeerder geen A-status meer bij het NOC-NSF. Dit betekent dat hij de kosten voor trainingskampen, reguliere trainingen, coaching, materiaal en reizen zelf betaald. Helaas kan hij met zijn fulltime baan niet alle kosten dekken.

Door Gregory te sponsoren in zijn reis naar en tijdens de Olympische Spelen 2016, zorgen sponsoren er onder andere voor dat hij zich zo goed mogelijk kan voorbereiden met trainingen, coaching, fysiotherapie, trainingskampen, vervoer, materialen, voedingssupplementen en kleding. Klik hier voor meer informatie over de crowfundingsactie.