Flevolandse sportevenementen hebben positief economisch effect

sportflevo.nl - Jongleer festival.jpg

 

Europees Jongleerfestival levert Flevoland ruim 1 miljoen op.

In 2016 heeft Sportservice Flevoland namens evenementenorganisatoren de economische waarde van negen evenementen onderzocht. De economische impact van de Zeewolde Endurance, Europees Kampioenschappen Zoetwatervissen en het Europees Jongleerfestival is onderzocht en de promotionele waarde van Eventing Emmeloord, Red Bull Foiling Generation, Jeugd WK Zeilen (49’er), Almere Regatta, Bike Festival Flevoland en de Challenge Almere-Amsterdam.

Economische impact
De economische impact van een evenement zijn de extra bestedingen, die door een evenement veroorzaakt worden. Het zijn de bestedingen van bezoekers, deelnemers en de organisator van een evenement voor onder andere vervoer, entree, eten en drinken. De onderzoeken zijn uitgevoerd volgens de richtlijnen van de Werkgroep Evaluatie Sportevenementen (WESP).

Het Europees Jongleerfestival is het grootste evenement in Europa op het gebied van jongleren. Het evenement vond plaats van 30 juli tot 8 augustus 2016 in Almere. Er zijn 6.275 tickets verkocht, waarvan 66% weektickets. De economische impact is maar liefst € 1.043.600,-. De Europees Kampioenschappen Zoetwatervissen in Almere in juli 2016 is bezocht door 3.264 mensen. De economische impact is € 104.955,-. 

Promotionele waarden
De promotionele waarden en het mediumbereik meet de waarde van de aandacht (gemeten in tijd en in oppervlakte) die een evenement krijgt. Het zeilevenement Red Bull Foiling Generation heeft € 60.213,- aan mediawaarde opgebracht. Het evenement met vliegende zeilboten vond plaats van 13 tot 17 juli 2016 in Lelystad. Het paardensportevenement Eventing Emmeloord heeft € 38.458,- aan mediawaarde gegenereerd. Eventing Emmeloord vond plaats van 29 tot en met 30 juli in het Kuinderbos.

Onderzoeksresultaten en factsheets
Bekijk de website www.sportflevo.nl/onderzoek voor meer informatie over de onderzoeken en de resultaten. Er zijn factsheets per evenement beschikbaar waarin beknopt de resultaten van het evenement worden genoemd.