Flevolandse aanvragen voor de sportimpuls

Sportimpuls is een subsidie voor sportverenigingen voor het opzetten van activiteiten om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. In alle Flevolandse gemeenten is hard gewerkt aan diverse aanvragen voor 2015, ook het aangepast sporten is in drie gemeenten meegenomen. In Almere (2 aanvragen), Lelystad, Noordoostpolder en Urk hebben sportaanbieders een aanvraag ingediend om mensen met een beperking te stimuleren meer te gaan sporten. In alle aanvragen wordt intensief samengewerkt met zorgorganisaties. We hopen dat deze natuurlijk allemaal worden gehonoreerd. Dit geeft een geweldige boost aan het aangepast sporten in de provincie!

 

Sportimpuls 2014

In de ronde van 2014 zijn twee Flevolandse aanvragen gehonoreerd; Sport en bewegen ondanks beperkingen in Dronten en Grenzeloos Bewegen, Grenzeloos Actief Zeewolde. In Dronten start het project mei. Van 18 mei t/m 1 juni kan iedereen kennis maken met diverse sporten. Het totale aanbod van maar liefst 18 verschillende sportaanbieders is verzameld in een mooi boekje. Voor het complete overzicht en opgeven kijk hier.

Het project van AV Zeewolde is al sinds november in volle gang. De vereniging beweegt met de bewoners van de Philahof en organiseert heel veel extra activiteiten. Voor de activiteiten van AV Zeewolde kijk hier.