Veel te beleven tijdens de zomer in Flevoland!

sportflevo.nl - Front Flevoland Sportzomer.png

Gedurende de hele zomerperiode vinden er veel verschillende sportevenementen plaats in Flevoland. Via www.flevolandsportzomer.nl geeft Sportservice Flevoland de komende maanden aandacht aan evenementen die in de provincie plaatsvinden.

Eén van de evenementen die deze zomer plaatsvinden is de Rollercoaster Run bij Walibi op 13 juli a.s. Deze run wordt voor de tweede keer georganiseerd door Walibi Holland en Fight Cancer en ondersteund door Radio 538. De Rollercoaster Run is een run van 5 km door het park van Walibi, inclusief een rit in drie achtbanen, waaronder de nieuwste “Untamed”. Door deelname wordt geld opgehaald voor onderzoek naar kanker. Voor meer informatie of inschrijven, klik hier.

Triathlon leeft in Flevoland!
Ook zijn er komende maanden meerdere triathlonevenementen. Want triathlon leeft in Flevoland! Dit blijkt niet alleen uit het aantal wedstrijden in Flevoland (zes in totaal). Maar, ook uit het groeiende aantal deelnemers aan deze evenementen. In de Noordoostpolder en op Urk vinden maar liefst twee triathlons plaats: de Suydersee triathlon op Urk op 13 juli en de Fit Fun Triathlon Noordoostpolder in Emmeloord op 25 augustus.

De Suydersee triathlon is een uitdagende triathlon op en rondom Urk waarbij gezwommen wordt in het IJsselmeer, gefietst door de Noordoostpolder en langs de dijk van Urk en hardgelopen door het Urkerbos. Fit Fun Triathlon Noordoostpolder heeft dit jaar een hele nieuwe opzet: start en finish vinden plaats op het Evenemententerrein aan de Marknesserweg. Dit geeft de organisatie ruimte om meer atleten te faciliteren. Daarnaast wordt op het terrein ook een Tri-Camping gecreëerd voor atleten die van ver komen en vroeg moeten starten of voor gezinnen die meedoen aan de TriHartlon, een estafettetriathlon voor families.

Eventing Emmeloord
Maar ook de paardensport is goed vertegenwoordigd met Eventing Emmeloord, een internationaal paardensportevenement met drie disciplines van 26 t/m 28 juli in het Kuinderbos. Een mooi evenement voor iedereen: paardensport-, paarden- en minder-paardenliefhebbers, natuurliefhebbers en voor iedereen die een leuke dag wil beleven. Naast de gezellig fair zijn er diverse demonstraties met honden en paarden, kinderactiviteiten, food- & dranktrucks en live muziek. Wil je meer weten? Klik hier.

Maar er zijn nog veel meer evenementen in Flevoland. Binnenkort meer hierover. Wil je hier niet op wachten? Ga dan naar de agenda voor de komende maanden op www.flevolandsportzomer.nl