Flevoland naar de Special Olympics: Terugblik 2018!

sportflevo.nl - Goud voor Havas - klein.jpg

Op 8, 9 en 10 juni werden de Special Olympics Nationale Spelen in de Achterhoek georganiseerd. Ruim 2.000 sporters, 1.000 begeleiders en 1.500 vrijwilligers waren actief in 21 verschillende takken van sport. Hiervan kwamen in totaal 100 deelnemers en begeleiders uit Flevoland: de Almeerse Hockey Club, HAVAS (handbal), de Almeerse Schaatsvereniging (Inline-skaten), AV Spirit (Atletiek – Lelystad), Zignea (Zwemmen – Emmeloord), Bocce team van Triade en Emmeloordse Annemieke Visch (HZ&PC Heerenveen).

Tijdens de opening op vrijdag 8 juni werden de atleten in een parade onthaalt door een enthousiast publiek in een sfeervol stadion De Vijverberg in Doetinchem. De opening werd afgesloten door een geweldig optreden van Gerard Joling, waarbij alle deelnemers uit hun dak gingen.

Uitslagen:

  • De vijf deelnemers van het team van Triade Meedoen & Sport deden voor het eerst mee op de mooie nieuwe Bocce baan in Aalten. Tim haalde brons, Ingar en Roy zilver en Eddy en Maurice scoorden beide een gouden plak.
  • Bij het hockey waren er twee lange dagen met diverse wedstrijden. Er werden zelfs wedstrijden tegen Spanje en België gespeeld. Het G1 heeft op zaterdag en zondag alle wedstrijden gewonnen en dus goud behaald. Het G2 team ging met de zilveren plak naar huis.
  • Bij het inline-skaten hebben de twaalf deelnemers heel veel goud, zilver en brons behaald. Op zondag is er tijdens de finales hard gereden en dat leverde, ondanks het warme weer, mooie wedstrijden en goeie tijden op. Iedereen was zeer tevreden.
  • Ook bij de handbal is door het team van HAVAS mooie strijd geleverd voor de ereplaatsen. En ook het Havas G team heeft goud behaald.
  • De deelnemers van AV Spirit hebben ontzettend goed gepresenteerd. Maar liefst zeven medailles is de oogst aan het einde van een gezellig en sportief weekend. Twee keer goud, twee keer zilver en drie keer brons.
  • De Emmeloordse Annemieke Visch heeft een PR gezwommen op de 200 m en is daarmee tweede geworden en zelfs eerste bij het 1 km Open Water zwemmen. Vanuit Zignea deden Mats en Ronald mee, helaas werd Mats ziek en kon niet deelnemen aan de wedstrijden. Ronald heeft twee afstanden gezwommen en is tweede en vijfde geworden.

Het was voor de grote Flevolandse delegatie een mooi weekend om nooit te vergeten, waarbij de deelnemers weer boven zichzelf uitstegen. Wij feliciteren alle deelnemers aan de Special Olympics met deze fantastische prestaties!