Flevoland naar de Special Olympics: NK G Inline-skaten in Almere

Op 8, 9 en 10 juni worden de Special Olympics Nationale Spelen in de Achterhoek georganiseerd. Dit is het grootste nationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. 2.000 sporters, 1.000 begeleiders en 1.500 vrijwilligers zijn actief in 21 verschillende takken van sport. De komende periode houden wij u op de hoogte over de Flevolandse deelname. 

NK G Inline-skaten in Almere

Op 19 mei vindt het Nederlands Kampioenschap G-Inline skaten bij ASV in Almere plaats. In samenwerking met de KNSB wordt dit NK voor de 2de keer in Almere georganiseerd. Er doen ca. 35 deelnemers met een (verstandelijke) beperking uit heel Nederland aan mee, die strijden om de titel van Nederlands Kampioen. Het NK levert een bijdrage aan de “inclusieve samenleving.’’ Het gevoel van winnen zorgt er voor dat ze veel zelfverzekerder worden. Dit biedt kansen voor verdere ontwikkeling.  Mensen met een beperking moeten ook volwaardig mee doen in de maatschappij en onbeperkt kunnen sporten. 

Dertien ASV deelnemers doen mee aan de Special Olympics Nationale Spelen in de Achterhoek

Het NK is drie weken voor de deelname aan de Special Olympics Nationale Spelen welke op 8, 9 en 10 juni in de Achterhoek worden georganiseerd. Dat is het grootste nationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Van2.000 sporters, 1.000 begeleiders en 1.500 vrijwilligers zijn dan actief in 21 verschillende takken van sport. Vanuit de Almeerse Schaatsvereniging doen er dertien inline-skaters aan mee.   

De opening is op vrijdag 8 juni in stadion De Vijverberg in Doetinchem. Een echte atleten parade van de deelnemers en begeleiders is een geweldig spektakel voor de deelnemers.  Het inline-skaten vindt  op 9 en 10 juni plaats in Doetinchem.

De dertien inline-skaters van ASV trainen iedere week fanatiek om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen. De snelheid en de techniek verbeteren iedere week.

De deelname van de ASV-ers wordt ondersteund door diverse bedrijven, zoals Facilicom Solutions, de RABO bank en de Leo’s club Almere. Almere Deze Week is de media partner. Komende weken volgen er meer artikelen van de deelnemende verenigingen uit Almere. Kijk voor meer info over de nationale spelen op http://www.specialolympics2018.nl/ 

Nog meer items over Flevolandse deelname