Flevoland naar de Special Olympics: Almere goed vertegenwoordigd met 60 deelnemers en begeleiders!

sportflevo.nl - Special Olympics Almere.JPG

Op 8, 9 en 10 juni worden de Special Olympics Nationale Spelen in de Achterhoek georganiseerd. Dit is het grootste nationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. 2.000 sporters, 1.000 begeleiders en 1.500 vrijwilligers zijn actief in 21 verschillende takken van sport.

Almere is daarbij goed vertegenwoordigd met 60 sporters en begeleiders van de Almeerse Hockey Club, HAVAS (handbal), de Almeerse Schaatsvereniging (inline skaten) een een aantal Bocce spelers vanuit Triade.

De Special Olympics worden vrijdag 8 juni geopend in stadion De Vijverberg in Doetinchem. De deelnemers worden aan het publiek gepresenteerd door een echte atleten parade wat een spektakel op zich is.  De sporten vinden vervolgens op 9 en 10 juni verspreid over de gehele achterhoek plaats.

Juist voor mensen met een verstandelijke beperking is het belangrijk dat zij zien hoe leuk en waardevol het is om te sporten. Het is voor hen niet vanzelfsprekend om aan sport te doen. Bij de Nationale Spelen kan iedereen meedoen en iedereen kan winnen! Het sportevenement levert een grote bijdrage aan de ‘inclusieve samenleving’: mensen met een beperking moeten volwaardig meedoen in de maatschappij en onbeperkt kunnen sporten.

Voor meer informatie, klik hier.