Flevoland heeft eerste officiƫle kitesurflocatie

sportflevo.nl - lisa lstad.jpg

Flevoland is omringd door het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer en de Randmeren. Zoveel water zou een feest voor Kitesurfers moeten zijn. Dat is ook zo, maar het was tot nu toe in Flevoland verboden. Inmiddels is er goed nieuws voor kitesurfers en toeschouwers, want het is zover. De eerste officiële kitesurflocatie in Flevoland is gerealiseerd in Almere. Aan de IJmeerdijk bij beachclub Sail-Today is een kleine strook zand aangelegd met toegang tot de kitesurfzone. 

Kitesurfen en Nederland
Kitesurfen is een vorm van watersport waarbij de sporter (kitesurfer) op een kleine surfplank staat en zich door de wind via een kite (vlieger) laat voorttrekken over het water. In Nederland zijn naar schatting 20.000 actieve kitesurfers. Daarmee is Nederland het grootste kitesurfland van Europa. De groei van de sport is enorm. Met stevige wind zie je op de kitesurflocaties aan de kust of het IJssel- en Markermeer soms wel 300 kites in de lucht hangen. 

De kitesurfsport trekt allerlei verschillende mensen aan, waarvan sommigen na enige oefening meters hoog de lucht in springen en onnavolgbare "tricks" op het water doen, en anderen liefst rustig heen en weer varen. Nederland heeft inmiddels 3 wereldkampioenen in deze sport voortgebracht en een Nederlands kampioene uit Flevoland: Lisa van Ginkel (zie foto)!

Dit smaakt naar meer! Deze snelgroeiende en spectaculaire watersport, krijgt als het aan de Nederlandse Kitesurf Vereniging ligt in Flevoland meer ruimte. Flevoland kan door een gunstige ligging en goede wind perfecte locaties bieden voor kitesurfers uit Flevoland, metropoolgebied Amsterdam/ Utrecht en Duitsland. Om mogelijkheden voor nieuwe kitesurflocaties te realiseren moet er veel geregeld en afgestemd worden. De Nederlandse Kitesurf Vereniging werkt hier met een groep vrijwilligers hard aan. Lijkt het je leuk om mee te helpen, meld je dan bij Nederlandse Kitesurf Vereniging aan! 

Bron: Nederlandse Kitesurf Vereniging