Flevoland heeft een unieke landschap. Open vlaktes, tulpenvelden, prachtige bossen en weidse natuurgebieden zoals de Oostvaardersplassen. En dat allemaal op 6 meter onder NAP. Er is geen mooiere manier om dit landschap te verkennen dan op de fiets. En laat Flevoland nou één van de beste en mooiste fietspadennetwerken van de wereld hebben. Waar het in de rest van Nederland steeds drukker wordt op de fietspaden, is er in Flevoland nog alle ruimte. De ideale fietsprovincie dus! Sinds 2019 is (sportief) fietsen één van de kernsporten van de Provincie Flevoland.  

Sportservice Flevoland zet zich in om de Flevolandse fietsorganisaties te versterken, daarmee Flevoland een echte fietsprovincie te maken en de fietsmogelijkheden te promoten, ook buiten de provinciegrenzen.  

Toerclubs

Wil je beginnen met wielrennen of mountainbiken? Doe je het al een tijdje maar zoek je nieuwe fietsmaten? Of wil je je techniek bijschaven? Genoeg redenen om je aan te sluiten bij een toerclub. Klik op de button voor een overzicht van alle fietsclubs in Flevoland: 

Overzicht fietsclubs in Flevoland
© Bram de Vrind De Fietsjournalist
Mountainbikeroutes

Flevoland heeft een uitgebreid netwerk van bewegwijzerde mountainbikeroutes. Sterker nog: elke gemeente in onze provincie heeft een mountainbikeroute. Op het eerste oog lijkt Flevoland misschien niet de mountainbike provincie bij uitstek, maar niets is minder waar! Wist je dat je op de route Almere Braambergen 213 hoogtemeters in 6 km maakt? En dat de route van Zeewolde door het grootste loofbos van Europa loopt? Toch uitdagender dan je dacht, of niet? De routes zijn onderling te verbinden waardoor routes langer en/of uitdagender gemaakt kunnen worden. Kortom, er is voor ieder wat wils. 

Alle Flevolandse routes
© MTB&More
Wielrenroutes

Ruimte, rust, vrijheid en verrassend veel (nieuwe) natuur; fietsen in Flevoland is duidelijk anders. Waar anders kun je eilandhoppen in de polder of twintig kilometer aan een stuk met rugwind knallen over de voormalige zeebodem? Sportservice Flevoland en Visit Flevoland hebben 10 wervelende routes gemaakt die je de mooiste wegen en verstopte paden van onze jongste provincie laten ontdekken. Fietsenmerk Giant is aan dit project verbonden als partner. Meer informatie over deze 10 routes vind je op de site van Visit Flevoland.

Naar de routes
© Sportservice Flevoland