Fiets mee voor een gezonde buik!

Zaterdag 30 september organiseert de Maag Lever Darm Stichting de 7e editie van de Zuiderzee Klassieker. Een wielertocht waarmee we samen fietsen voor een gezonde buik. Almere is het start- en finish punt van waaruit je één van de drie prachtige routes kunt fietsen. Je kunt kiezen voor de 60, 120 of 180 kilometer. Of je nu een beginner of een fanatieke fietser bent; we bieden je een prachtige dag waarop we geld inzamelen voor meer onderzoek. Zo dragen we samen bij aan het bereiken van ons doel: een gezonde buik voor iedereen.

De Maag Lever Darm Stichting is de drijvende kracht in het realiseren van een gezonde buik voor iedereen. En dat is hard nodig, want Nederland telt ruim 2 miljoen buikpatiënten. Alleen darmkanker eist al 14 levens per dag. Dat kunnen en willen we niet accepteren. Er is meer onderzoek nodig om spijsverteringsziekten te kunnen stoppen. Hoe meer we weten over de buik, hoe beter we deze ziekten kunnen behandelen. Jouw deelname aan de Zuiderzee Klassieker helpt ons dit doel te bereiken. 

Voor meer informatie of inschrijven, klik hier.

Deze wielertocht kan niet tot stand komen zonder de hulp van vrijwilligers. Wil je ook meehelpen aan hét fietsevenement van Flevoland? Stuur dan een berichtje naar info@zuiderzeeklassieker.nl.