sportflevo.nl - Foto own the spot web.jpg

Skateparktour Own the Spot

Sportservice Flevoland organiseert jaarlijks een skateparktour langs de zes Flevolandse gemeenten. Skaten is en blijft een populaire sport onder de jeugd. Skateboarden (en BMX) zijn zelfs genomineerd als Olympische Sport voor Tokio 2020.

Own the Spot vindt plaats in de periode juni tot en met september. Sportservice Flevoland coördineert de events Flevoland breed. De lokale sport- en welzijnsorganisaties zorgen - samen met jongeren - voor de organisatie van het event. Doelstellingen Own the Spot:

  • Jongerenparticipatie.
  • Veranderen beeldvorming van ‘hangjongeren’ op de skatebanen in Flevoland.
  • Het met elkaar in contact brengen van jongeren uit verschillende gemeenten.
  • Promoten van ‘skaten’ in Flevoland in brede zin.

De tour

Alle events bestaan uit een wedstrijd waarbij de belangrijkste obstakels op het skatepark gehit worden in een tweetal categorieën: Youngsters (t/m 15 jaar) en Adults (vanaf 16 jaar). Het wedstrijdelement is vrijwel in elke gemeente hetzelfde voor Skateboarders, Inliners, Steppers en BMX'ers. De rider met de beste trick op een van te voren bepaalt obstakel, 'hit' het obstakel. Dit wordt vervolgens gedaan op meerdere obstakels in het skatepark. Ga naar www.facebook.com/ownthespot voor de locatie en het programma per event.

Deelname

Deelname is gratis. Aanmelden kan bij voorkeur via de facebookpagina of per e-mail via ownthespot@sportflevo.nl.