sportflevo.nl - mvdw projectdetail2.png

Maand van de Watersport

Mei 2018 was de Maand van de Watersport in Flevoland. De maand heeft als doel mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende Flevolandse watersportmogelijkheden.

Waarom ‘Maand van de Watersport’
Flevoland is ontstaan uit de voormalige Zuiderzee. Het overgebleven water rondom Flevoland, bestaande uit het IJsselmeer, het Markermeer en de Randmeren, biedt diverse mogelijkheden voor allerlei soorten watersport. In de maand mei, de start van het watersport seizoen, laten Flevolandse watersportverenigingen en -bedrijven met verschillende evenementen en acties zien hoe divers de mogelijkheden zijn om te watersporten in Flevoland. Dit wordt gezamenlijk in de markt gezet onder de naam ‘Maand van de Watersport’. Bezoekers kunnen op een eenvoudige manier kennis maken met het watersportaanbod van Flevoland. 

Brede samenwerking  
Watersport is door de Provincie Flevoland aangewezen als kernsport om Flevoland te profileren als watersportprovincie. De ‘Maand van de Watersport’ is een initiatief van Sportservice Flevoland waarbij breed wordt samengewerkt met diverse organisaties. Watersportverenigingen en -bedrijven in Flevoland organiseren (nieuwe) evenementen en ontwikkelen acties variërend van proeflessen, opendagen, kortingvouchers tot wedstrijden. Visit Flevoland, City Marketing Lelystad, Almere City Marketing, Puur Zeewolde, VVV Noordoostpolder, Tourist Info Urk en de gemeente Dronten ondersteunen dit initiatief op het gebied van marketing & promotie. Op deze manier wordt er een aantrekkelijk programma samengesteld voor de eigen inwoners van en de (potentiële) bezoekers aan Flevoland.

MaandvandeWatersport.nl
Alle activiteiten die georganiseerd worden staan op de evenementenpagina. Wilt u een activiteit aanmelden? Ga dan naar www.sportflevo.nl/watersportflevo.