Door de versoepelde coronamaatregelen mogen evenementen weer georganiseerd worden. Natuurlijk wel in aangepaste vorm. Voor sommige organisaties is dit of niet te doen of komt er teveel bij kijken. Zij hebben besloten hun evenement door te schuiven naar 2021. Gelukkig voor sportend Flevoland (én Nederland) zijn er ook organisaties die, met aanpassingen, het toch voor elkaar krijgen hun evenement nog in 2020 te laten plaatsvinden!

Walk & Step event Lelystad, 27-09-2020

Het voordeel van Walk & Step event was dat het in de buitenlucht plaatsvond. Bij powerwalken is het geenprobleem om de 1,5 m afstand in acht te nemen en bij steppen wordt sowieso al ruime afstand gehouden. Naast nog een paar kleine extra aanpassingen konden de deelnemers veilig meedoen.

Lees hier verder
© Walk & Step event
Lelystad Regatta, 19 & 20 september 2020

Een zonovergoten Jachthaven Lelystad, windsnelheden tussen de 10 en 15 knopen en een IJsselmeer dat zo glad als een biljartlaken ligt te wachten op de deelnemers van de Lelystad Regatta. Als zaterdagmiddag de zeilen worden gestreken wordt al snel duidelijk dat deze bijzonder editie onvergetelijk wordt!

Lees hier verder
© Richard Bender
Pareltriathlon Zeewolde, 13-09-2020

Het was even spannend, maar de Parel triathlon Zeewolde 2020 gaat gewoon door. Wel worden er op enkele aanpassingen aan het format gedaan: één van de belangrijkste is de startprocedure waarbij elke minuut vijf zwemmers starten aan hun triathlon. Ook is groepsvorming bij het wisselen in het parc fermé verboden, zowel voor de atleten, de begeleiders (coaches en verzorgers) als het publiek.

Lees hier verder
© Pareltriathlon Zeewolde
6 Inline Challenge, 05-09-2020

Dankzij enorme inspanningen van de organisatie en al haar partners kan er begin september toch geld worden opgehaald voor de Stichting KiKa. Dit kan door zes uur lang – alleen of in teamverband – te komen skeeleren bij Flevonice. Deze jarenlange traditie leek vanwege corona niet door te gaan, maar door de gebruikelijk 24KiKa te vervangen door de 6 inline Challenge kan het evenement toch doorgang vinden. 

Lees hier verder
© 6 Inline Challenge
Duin Triathlon, 30-08- 2020

Coronamaatregelen, windkracht zes en een schema dat halverwege moest worden aangepast. Dat waren de omstandigheden afgelopen zondag 30 augustus in Almere bij de DUIN Triathlon. Het deed echter niks af aan het enthousiasme bij de maar liefst 550 deelnemers!

Lees hier verder
© Christie Brouwer
Mud Masters Biddinghuizen, 26 & 27 september 2020

Lekker sportief met elkaar in de modder spelen. Dat is de afgelopen jaren traditie geworden tijdens de Mud Masters op het Staatsbosbeheer in Biddinghuizen. Dit jaar is alles echter anders: maar het spelen in de modder, dat gaat ‘gewoon’ door!

Lees hier verder
© Mud Masters
Start2Finish 2020

De Almeerse organisatie Start2Finish staat aan de vooravond van een druk najaar. Na de afgelastingen in het voorjaar zijn er een aantal nieuwe data gevonden om de sportevenementen alsnog doorgang te laten vinden. Dat betekent opluchting. Maar ook een druk programma met maar liefst vijf events in amper acht weken tijd!

Lees hier verder
© Start2Finish