SlooOW Natuurloop 2023

SlooOW natuurloop

Deze natuurloop en marathon lopen door de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere en wordt dit jaar voor de 13e keer gehouden. De organisatie is in handen van Roparunteam Flevoland. De opbrengst komt volledig ten goede aan Stichting Roparun.

De natuurloop bestaat uit 3 onderdelen. De kidsrun over een afstand van 2 km. een natuurloop naar keuze uit 5 of 10 km. en een volledige natuurmarathon. Geheel in tegenstelling tot de tendens van groeiende deelnemersaantallen bij veel marathons, wil de SlooOW Natuurmarathon kleinschalig en eenvoudig blijven met een maximum van 75 teams. De SlooOW Natuurmarathon laat zich dus zeker niet kenmerken door entertainment, verzorgingsposten en ander vermaak op het parcours. Maar dat is ook niet nodig, want iedere deelnemer mag 42 kilometer lang een persoonlijke verzorger meenemen op de fiets.

Lopers die de afstand wel heel lang vinden hebben de mogelijkheid om deze marathon als duo of trio te volbrengen; loper(s) en fietser(s) ‘ verdelen’ dan de afstand en lopen bij toerbeurt een zelf te bepalen aantal kilometers. Al met al levert dit een gemêleerd gezelschap op bij de start om 9:45 ’s ochtend bij watersportvereniging Het Bovenwater aan de Uilenweg (naast camping ’t Oppertje).

Kosten: 

  • kidsrun € 5,-  
  • 5 en 10 km loop € 7,50
  • marathon per team € 27,50 incl. lunch

Naam organisatie
Roparunteamlelystad
Kosten
Zie tekst
Start datum
Start- en eindtijd
09:45 - 15:00
Locatie
WV Het Bovenwater
Adres
Uilenweg 15
Postcode en plaats
8245AB Lelystad
Contactgegevens
Wim Bok