NK SUP 2022

 De Noorderplassen staan zaterdag 16 en zondag 17 juli in het teken van het NK Sup!  Dit maal op twee verschillende locaties, om maximaal te kunnen profiteren van de verschillende behoefte bij de verschillende disciplines. Op zaterdag 16 juli zullen de Technicalrace en de Sprintraces op het weerwater plaatsvinden. Korte parcours vlak onder de kade in het centrum van Almere. Op deze manier kan de wedstrijd heel erg goed gevolgd worden door publiek. De longdistance race zal op 17 juli op de Noorderplassen worden georganiseerd. Hier is net wat meer ruimte op het water voor een lange baan.Deelnemers tot 15 jaar doen mee aan een eenheidsklasse en boards worden door de organisatie ter beschikking gesteld. 

De Technicalrace en Sprintrace op zaterdag 16 juli
Bij de Technicalrace wordt er met boeien een baan in de vorm van een vlinder gecreëerd waardoor een combinatie van stuurkunsten en snelheid vereist is. De deelnemers starten gelijktijdig en zullen ‘full’ fleet (per categorie) het parcours gaan voltooien. De volwassen deelnemers (vanaf 15 jaar) doen deze baan 3 keer. De jeugd tot 15 jaar 2 keer.  Na de Technicalrace staan er nog Sprintraces op het programma. De Sprintrace gaat over ongeveer 200m in een rechte lijn. Zowel de start als de finish zijn op het water. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er gestart in heats van 2 of 4, waarbij de eerste helft door gaat naar de volgende ronde en de onderste helft naar de herkansingsronde.

Long Distance
Op de zondag staat de Long distance op het programma. Een ronde van ongeveer 6 tot 7 km (afhandelijk van de windrichting) die twee keer gerond worden door de deelnemers. 

Kosten
Kids                                                     € 25,00
1 wedstrijddag volwassenen          € 35,00
2 wedstrijddagen volwassen          € 55,00
Toertoch  zaterdag                           € 20,00

Inschrijven kan via deze link, meer informatie vind je hier.

Naam organisatie
Exventure
Kosten
Zie informatie
Start datum
Eind datum
Start- en eindtijd
09:00 - 16:30
Locatie
Stadsstrand Weerwater Almere / Noorderplassenstrand
Contactgegevens
Coen Schild