Lelystad Regatta 2020

© Lelystad Regatta

De Lelystad Regatta is een tweedaagse zeilwedstrijd vanuit jachthaven Lelystadhaven met een bijzondere formule. Behalve voor je persoonlijke prestatie als wedstrijdteam, vaar je ook voor de eer van Nederland of Duitsland. Dat geeft, zoals wij het ervaren, een extra boost en nog meer mooie verhalen op de zaterdagavond, onder het genot van een super goede BBQ en een biertje.

De Lelystad Regatta is uitgegroeid tot een veelzijdig zeilevenement voor de beginnende en ervaren wedstrijdzeilers. Met als doel: meer boten op het water, spannende wedstrijden en nog meer zeilvrienden! Daarbij wordt, naast de strijd tussen de onderlinge teams, ook tussen de landen Nederland en Duitsland gestreden. Inmiddels hebben we jaarlijks een deelnemersveld van rond de 40 boten op het water, verdeeld over meerdere klassen. 

Prestatieklasse: De naam zegt het al: in deze klasse gaat het om de prestatie! Beide dagen wordt er een uitdagende lange baan (ca. 20 mijl) uitgezet, waarbij alle facetten van trim, tactiek en boathandling aan bod komen. Deze klasse is bedoeld voor deelnemers die geen zin hebben in het ‘wedstrijdgebeuren’, bemanning regelen, dure laminaatzeilen etc., maar wel varen onder het motto “een boot in zicht is een wedstrijd”.

Wedstrijdklasse:  Op zaterdag worden er uitdagende up-down banen uitgezet voor ORC gemeten jachten, zowel Two Handed als Full Crew varend. Op zondag staat het rondje Markerwadden op het programma. Al met al uw kans om zich met de top van de Nederlandse wedstrijdzeilerij te meten, want die zijn er ook bij!

 

© Lelystad Regatta

 

Naam organisatie
Watersport Vereniging Lelystadhaven
Start datum
Eind datum
Start- en eindtijd
09:00 - 19:00
Locatie
Jachthaven Lelystad
Adres
Oostvaardersdijk 59a
Postcode en plaats
8244 PB Lelystad
Contactgegevens