sportflevo.nl - Wakeboarder mvdw.jpg

Watersporten

Met ruim negentigduizend hectare water en de meest afwisselende vaargebieden is Flevoland het watersport Mekka voor liefhebbers. Van varen en zeilen tot suppen en wakeboarden.

Varen en zeilen
Vanuit verschillende plaatsen in Flevoland zijn speciale zeiltochten uitgezet. Voor de ervaren, maar ook voor de onervaren zeiler. Onderweg vind je bij de steden en dorpen diverse verhuurbedrijven en aanlegplaatsen, van groot tot klein en van mediterraan tot nostalgisch. Meer ook eens aan bij één van de onbewoonde eilandjes voor een overnachting. 

Verrassend zijn ook de binnenmeren en recreatieplassen van Flevoland. Pak de sloep of kano en laat je overweldigen door inspirerende architectuur, prachtige natuur en weidse polderlandschappen! Ontdek meer over varen en zeilen in Flevoland.

Overige watersporten
Met de wind en zon in je gezicht, het opspattende water, de uitdaging aangaan. In Flevoland kun je volop genieten van uitdagende watersporten. Hippe en avontuurlijke watersporten, zoals stand up paddle, surfen, waterskiën, wakeboarden of parasailen kun je op diverse plekken in Flevoland leren en daarna naar hartenlust doen, zo vaak je wilt, weer of geen weer!
Ontdek meer over watersporten in Flevoland.

Watersport per gemeente
Ben je nieuwsgierig wat er per gemeente te doen is op het gebied van watersport? Een aantal lokale VVV kantoren hebben overzicht-pagina’s over de watersport op hun website gemaakt.

Klik op de volgende links voor meer informatie over Watersport in Lelystad , Watersport in Almere en Watersport in Zeewolde.