JUN22

Rabobank Omloop Flevoland

  • sportflevo.nl - Omloop Flevoland 1.jpg
  • sportflevo.nl - Omloop  Flevoland knardijk.jpg
  • sportflevo.nl - Toerclub Flevoland 2.jpg

Tijd

7.30 uur - 17.00 uur

Meer informatie

21e RABOBANK OMLOOP FLEVOLAND.

Afstanden: 25, 55, 85, 125 en 175 km.

De verrassend mooie en gevarieerde routes, nagenoeg zonder verkeerslichten, gaan veelal over rustige fietspaden, verkeersluwe wegen en karakteristieke polderdijken, zoals de IJsselmeerdijk, de Oostvaarderdijk, de Knardijk, de Vossemeerdijk en de Ketelmeerdijk.

De 25 kilometer route laat bovenal het groene karakter van de provinciehoofdstad zien. Via de Knardijk wordt er door de uitgestrekte bossen van het Hollandse Hout gefietst. 

Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Knardijk is een ideale plek om even op adem te komen en nader kennis te maken met het unieke natuurgebied van de Oostvaardersplassen.

De deelnemers aan de 55 kilometerroute volgen grotendeels het traject van de 25 km route. Daaraan vastgeplakt is een ‘lus’ van 30 km met o.a. een traject over de historische Knardijk.

De deelnemers aan de 85 kilometerroute volgen gedeeltelijk het traject van de kortere routes Daaraan vastgeplakt is een ‘rondje Oostvaardersplassen, Lepelaarsplassen en Noorderplassen’.

De deelnemers aan de 125 kilometer route volgen het traject van de 85 km route richting Zeewolde. Daar buigen ze af om vervolgens door het Horsterwold te koersen. Het Horsterwold is het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa en bevat een uniek netwerk van fiets- en wandelpaden. 

De deelnemers aan de 175 kilometer route krijgen een uitdagende route voorgeschoteld. Het eerste deel van deze route is gelijk aan de eerste 100 km van de 125 km-route. Het tweede deel kenmerkt zich door een afwisseling van typische polderwegen en verassende fietspaden langs de randmeren en randmeerbossen, zoals het Bremerbergbos en het Abbertbos. Ook één van de langste ‘kasseienstroken’ van Nederland is in het parcours opgenomen: 2 km dokkeren over de Roggebotweg.

Naam organisatie: TC Flevoland
Sport: Overig
Kosten: Geen
Start datum: 22-06-2019
Eind datum:22-06-2019
Start- en eindtijd: 7.30 uur - 17.00 uur
Locatie: Sportpark Schouw
Adres: Schouw 5401
Postcode en plaats: 8232 XK Lelystad