SEP21

Lelystad Regatta

  • sportflevo.nl - Lelystad Regatta 2.jpg

Tijd

09.00 uur - 19.00 uur

Meer informatie

De Lelystad Regatta is een tweedaagse zeilwedstrijd vanuit jachthaven Lelystadhaven met een bijzondere formule. Behalve voor je persoonlijke prestatie als wedstrijdteam, vaar je ook voor de eer van Nederland of Duitsland. Dat geeft, zoals wij het ervaren, een extra boost en nog meer mooie verhalen op de zaterdagavond, onder het genot van een super goede BBQ en een biertje.

De Lelystad Regatta is uitgegroeid tot een veelzijdig zeilevenement voor de beginnende en ervaren wedstrijdzeilers. Met als doel: meer boten op het water, spannende wedstrijden en nog meer zeilvrienden! Daarbij wordt, naast de strijd tussen de onderlinge teams, ook tussen de landen Nederland en Duitsland gestreden. Inmiddels hebben we jaarlijks een deelnemersveld van rond de 40 boten op het water, verdeeld over meerdere klassen. 

Prestatieklasse: De naam zegt het al: in deze klasse gaat het om de prestatie! Beide dagen wordt er een uitdagende lange baan (ca. 20 mijl) uitgezet, waarbij alle facetten van trim, tactiek en boathandling aan bod komen. Deze klasse is bedoeld voor deelnemers die geen zin hebben in het ‘wedstrijdgebeuren’, bemanning regelen, dure laminaatzeilen etc., maar wel varen onder het motto “een boot in zicht is een wedstrijd”.

Wedstrijdklasse:  Op zaterdag worden er uitdagende up-down banen uitgezet voor ORC gemeten jachten, zowel Two Handed als Full Crew varend. Op zondag staat het rondje Markerwadden op het programma. Al met al uw kans om zich met de top van de Nederlandse wedstrijdzeilerij te meten, want die zijn er ook bij!

 

 

Naam organisatie: Watersport Vereniging Lelystadhaven
Sport: Zeilen / varen
Kosten: Geen
Start datum: 21-09-2019
Eind datum:22-09-2019
Start- en eindtijd: 09.00 uur - 19.00 uur
Locatie: Jachthaven Lelystad
Adres: Oostvaardersdijk 59a
Postcode en plaats: 8244 PB Lelystad