SEP26

Diabetes Challenge Noordoostpolder

  • sportflevo.nl - diabetes challenge 2019.jpg

Tijd

Meer informatie

Met de Nationale Diabetes Challenge (NDC) verbetert de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) de kwaliteit van leven van mensen met en zonder diabetes. Door middel van wekelijkse wandelingen werken deelnemers samen met zorg- en sportprofessionals aan een gezonde leefstijl. Brengt u ook beweging in de praktijk? Schrijf u in voor de NDC 2019.

Wat is de NDC?
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement dat de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbetert. Met ondersteuning van de BvdGF organiseren lokale zorg- en sportprofessionals wekelijks een wandeling. In kleine stappen trainen deze professionals samen met de deelnemers tot de Nationale Diabetes Challenge Week van 25 t/m 28 september 2019. Het doel van deze week is om vier dagen achtereen te wandelen. U wandelt drie dagen in eigen omgeving. De vierde dag wandelt u de laatste kilometers samen met alle deelnemers uit het land tijdens het NDC Festival. Het NDC festival vindt plaats op 28 september 2019 in Den Haag.

Diabetes Challenge Noordoostpolder
Afgelopen jaar heeft we voor het eerst meegedaan en hebben we ervaren wat deelname aan de challenge de mensen oplevert. Iedereen was na de afsluitende challenge heel positief met als belangrijkste opbrengsten:

  • een betere gezondheid
  • gewichtsverlies
  • een betere conditie/ meer energie
  • een lagere bloedsuikerspiegel/ minder medicijn gebruik
  • nieuwe sociale contacten

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan contact op via bart.maljers@carrefour.nu of 06-53246892.

Naam organisatie: Carrefour
Sport: Overig
Kosten: Geen
Start datum: 26-9-2019
Eind datum:28-9-2019
Start- en eindtijd:
Locatie:
Adres: Harmen Visserplein 6
Postcode en plaats: Emmeloord