Er kan nog ingeschreven worden voor de 30 van Almere

sportflevo.nl - 30 van Almere-2.jpg

Op zondag 24 september vormt Almere Poort het decor voor de 30 van Almere. Een prachtig loopevenement met een geheel vernieuwd parcours dat onder andere door Duin, het Kromslootpark en langs het Almeerderstrand voert. Er is een kidsrun (1 en 2 kilometer), een 5 kilometer en natuurlijk de 10/20/30 kilometer.

Voor de 10/20/30 kilometer is er een prachtige ronde van tien kilometer uitgezet. Dit 'rondje Poort' start bij de Topsporthal en voert vervolgens via Duin, Marinahaven en Almeerderstrand richting Gooimeerdijk West. Via de dijk duiken de lopers uiteindelijk het Kromslootpark in om vervolgens weer koers te zetten richting Topsporthal. Deelnemers aan de 10 kilometer gaan trots over de finish, terwijl deelnemers aan de 20 en 30 kilometer nog respectievelijk één of twee rondes doorlopen. Het parcours is vlak, snel, afwisselend en daardoor aantrekkelijk voor zowel ervaren als beginnende lopers.

Kidsrun en 5 kilometer
Natuurlijk is er ook dit jaar weer een kidsrun. Kinderen kunnen deelnemen aan de 1 of 2 kilometer en lopen dan één of twee rondes rondom de Topsporthal. Deelnemers aan de 5 kilometer lopen een heen- en weerparcours richting en door het Kromslootpark. Ook dit parcours is vlak en snel.

Inschrijven
De inschrijving voor de 30 van Almere is al een tijdje geopend en loopt goed. Vele lopers schreven zich al in. Natuurlijk kan inschrijven nog steeds via de website van het evenement of op de wedstrijddag zelf. Inschrijven kan dan tot een half uur voor de start. Centrale locatie tijdens de wedstrijd is, net als vorig jaar, de Topsporthal. Ideaal, want daardoor zijn veel douches en kleedruimtes beschikbaar die zowel voor als na de loop zijn te gebruiken.

Najaarsmarathons
Natuurlijk leent de 30 van Almere zich ook dit jaar weer uitstekend als voorbereiding op de traditionele najaarsmarathons. Of je nu in voorbereiding bent op Amsterdam, Eindhoven of New York: de 30 van Almere is een mooie graadmeter om te kijken hoe je ervoor staat.

Foto: Andre Prins