Eigen handbikegroep voor Almere

sportflevo.nl - Bijeenkomst Handbikegroep.jpg

Medio 2016 is, op verzoek van revalidatiecentrum de Trappenberg en de afdeling Sporten met een Beperking van het Sportbedrijf Almere, door wieler- en toervereniging FRTCA besloten om een Handbikegroep op te richten. Later is ook de afdeling Aangepast Wielrennen van de KNWU aangehaakt.

Doelgroep zijn mensen met een fysieke beenbeperking die in aansluiting op hun therapie bij de Trappenberg recreatief sportief willen gaan fietsen met een handbike. Tijdens het evenement Almere on Wheels, eind augustus 2016, waren er een aantal geïnteresseerden aanwezig, met als resultaat dat half september de handbikegroep werd opgericht, met acht potentiële leden.

De eerste activiteiten daarna waren het zoeken van één of meer sponsoren,  het zoeken van een trainer en het reserveren van de 400m asfaltbaan van de plaatselijke schaatsvereniging ASV voor het geven van trainingen. Via het Fonds Gehandicaptensport is Aon voor drie jaar hoofdsponsor geworden. Daarnaast biedt ook Sportbedrijf Almere ondersteuning.

Trainer
Als trainer is Martin van Hinte (derde van links op de foto) bereid gevonden de groep te begeleiden en te trainen. Naast de begeleiding en training van Martin, heeft ook Hans Tossijn van SMC Almere zijn medewerking toegezegd. Organisatorisch wordt de handbikegroep een zelfstandige eenheid binnen de FRTCA. Coördinator van de groep is Patrick Renkema, zelf handbiker (tweede van links). Binnen het bestuur wordt de groep vertegenwoordigd door Huub de Graaff.

Eerste training: 7 april
De eerste training zal plaatsvinden op vrijdag 7 april van 13.00 tot 15.00 op de 400 m baan bij de schaatsvereniging ASV, Competitieweg 5, sportpark Fanny Blankers Koen in Almere.

Nieuwe leden voor de handbikegroep zijn van harte welkom. Mocht je hieraan mee willen doen, kom dan naar de trainingen op vrijdagmiddag. Natuurlijk kunnen mensen ook contact opnemen met Patrick Renkema, Huub de Graaff, of met de secretaris.

Voor meer informatie, klik hier.