Eerste buitenlandse deelnemer Senior Challenge

sportflevo.nl - 20160909_145156.jpg

Voor het vijfde jaar op rij wordt tijdens het triathlonevenement Challenge Almere - Amsterdam de Senior Challenge georganiseerd. De Senior Challenge is een recreatieve triathlon voor senioren vanaf 55 jaar en vindt plaats op vrijdag 8 september in Almere. Tijdens deze lustrumeditie mogen we onze eerste buitenlandse deelnemer verwelkomen.

De Canadese Corinne Bader uit Vancouver komt in september voor vakantie naar Nederland. Samen met haar man is zij voor de tweede keer in Nederland, dit jaar verkennen zij ons land op de fiets. Corinne is als vrijwilliger actief bij een Challenge triathlon in Canada, de reden voor haar om een Challenge wedstrijd in Nederland te bezoeken. De Canadese ontdekte de recreatieve triathlon voor senioren én besloot zich in te schrijven. Daarmee is Corinne de eerste buitenlandse deelnemer en wordt de Senior Challenge 2017 een internationaal evenement! 

De Senior Challenge kent twee afstanden:
• Korte afstand: 20 minuten zwemmen - 25 km fietsen - 6,5 km wandelen
• Lange afstand: 20 minuten zwemmen - 35 km fietsen - 10 km wandelen

Het zwemonderdeel vindt plaats in het zwembad bij Van Rheenen Sport op het Sportpark Fanny Blankers Koen (FBK). Onder begeleiding van de FRTC Almere volgt daarna het fietsgedeelte. Deze mooie tocht door Almere eindigt op de Esplanade waar in de VIP-ruimte van de Challenge Almere – Amsterdam een lunch klaar staat. Na de lunch volgt het laatste onderdeel, het wandelen, onder begeleiding van Trim Slim en de Almeerdaagse. Alle deelnemers finishen in het stadion van de Challenge en sluiten de dag af onder het genot van een hapje en een drankje.

Trainen & Aanmelden
De betrokken sportverenigingen bieden een trainingsprogramma aan. Kosten voor deelname aan de Senior Challenge zijn € 7,50. Meer informatie en aanmelden kan via www.challenge-almere.com/challenge4all. Er zijn nog tien plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Challenge4All
De Senior Challenge maakt samen met de No Limit Challenge onderdeel uit van de Challenge4All en wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Flevoland

Triathlon is een kernsport van de provincie Flevoland. Daarom organiseert Sportservice Flevoland samen met welzijnsorganisatie De Schoor deze recreatieve triathlon voor senioren.