Dutch Battle 2016: Grootste rolstoelbasketbal evenement van Nederland

sportflevo.nl - Bo Kramer in actie.jpg

Over het algemeen zijn de Nederlandse mannen- en vrouwenselecties rolstoelbasketbal te vinden in het buitenland of op sportcentrum Papendal. In voorbereiding op de Paralympische spelen organiseert Basketball Experience NL dit jaar van 25 tot en met 30 juli het grootste rolstoelbasketbal evenement van Nederland dat opgenomen is in de programma’s van de grote rolstoelbasketballande: Dutch Battle 2016. Locatie: Sporthal Waterwijk te Almere.

De mannen van Oranje zijn voor de Paralympische spelen wel de meest onbekende. Slechts een speler (Anton de Rooij) was eerder aanwezig op dit niveau, terwijl alle anderen hun debuut gaan maken in september. Het vrouwenteam heeft daarentegen slechts twee debutanten (Bo Kramer uit Almere en Ilse Arts) en al een Paralympische medaille op zak: brons in 2012.

Deelnemende landen:
Vrouwen (25-30 juli)
Duitsland
Canada
Groot-Brittannië
Nederland

Mannen (25-28 juli)
Duitsland
Polen
Turkije
Nederland 

Bij de vrouwen vallen met name Duitsland als Paralympisch kampioen en Canada als wereldkampioen op met als outsider de Engelse vrouwen (derde van Europa). Terwijl bij de mannen nummer twee en nummer drie van Europa (Turkije en Duitsland) de grote uitdagers zijn tijdens dit evenement.

Het wedstrijdprogramma is terug te vinden op www.dutchbattle2016.com/program. Tickets zijn aan de deur verkrijgbaar.

Super Saturday
Zaterdag 30 juli is de finale dag van de vrouwen waarbij tegelijkertijd op de parkeerplaats van sporthal Waterwijk een 3×3 toernooi plaats zal vinden (inschrijven kan nog steeds). Daarnaast verzamelen de Orange Guardians zich (ex-internationals) en zal er een clinic plaats vinden voor inwoners van Almere op basis van inschrijvingen. Kijk op www.dutchbattle2016.com/super-saturday