Dopingvoorlichting & Voedingsadvies

                                                                                                                           

Deze voorlichting voor sporttalenten, die gehouden wordt op vrijdag 21 september van 19.00 - 21.30 uur in het Olympiakwarter Almere, bestaat uit twee delen: Dopingvoorlichting en daarop verder ingaand, Voedingsadvies over het gebruik van suppletie.

Eerste deel: Doping
Wist je dat 50% van alle dopingovertredingen onbewust gebeurt? Door een foutje kan je een lange tijd geschorst worden. Dit wil je toch voorkomen? Kom daarom naar de voorlichting! Tijdens de voorlichting leer je wat doping is, wat de dopingregels zijn en krijg je tips om onbewust dopinggebruik te voorkomen. Dopingautoriteit gaat voor een schone sport.

Tweede deel: Voeding
In principe kun je alle voedingsstoffen die je nodig hebt uit "gewone" voeding halen. Alleen als (top)sporter heb je soms iets extra’s nodig. Dat komt omdat je behoefte aan voedingsstoffen bij intensieve sportbeoefening anders kan zijn. Is het dan nodig om extra suppletie te nemen? En wat voor suppletie kun je dan het beste nemen? Sportdiëtiste Josette van Toor neemt je mee in de wereld van suppletie en vertelt je alle ins & outs die je moet weten voordat je met eventuele suppletie aan de slag gaat.

Datum:           vrijdag 21 september
Tijd:                 19.00-21.30 uur
Locatie:          Indoorsportcomplex Olympiakwartier, Pierre de Coubertinlaan 6 Almere
Kosten:           gratis

Aanmelden:
Heb je interesse in deze cursus? Meld je dan hier aan!