De Dikke Banden Race

De Dikke Banden Race

Mooi evenement om kennis te maken met fietssport.

Op zaterdag 2 april aanstaande organiseert FRTC Almere de Dikke Banden Race. Een evenement speciaal voor de jeugd en jongeren om met je eigen dikke banden fiets op de Esplanade, midden in Almere, een parcours te fietsen.

Erik Beekman, jeugdcoördinator en -trainer, vertelt enthousiast: “we organiseren dit evenement samen als partner van Jumbo-Visma Academy. Juist om jeugd en jongeren kennis te laten maken met de wielersport. Voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar zijn er verschillende wedstrijden. Jeugd tussen de 11-15 jaar kan meedoen met Ready2Race. Dat zijn wielerwedstrijden op je eigen niveau. Iedereen kan meedoen!

En daarnaast hebben we de Jumbo-Visma Academy Truck. Hierin kunnen jongeren van 16 jaar en ouder op een Tacx-fiets een test doen en jezelf maximaal uitdagen.”

Om dit evenement beter te kunnen bekostigen heeft FRTC Almere geld gekregen uit het Stimuleringsfonds voor sportevenementen. “Het geld kunnen we goed gebruiken om de organisatiekosten te dekken. Zoals de kosten voor EHBO en midden in Almere moet alles afgezet worden met hekken. Dat is een hele grote kostenpost”, legt Erik uit. 

Beekman is sinds 2018 verbonden aan de club. FRTC Almere heeft zo’n 275 leden, waarvan 33 jeugdleden die wielrennen en ongeveer 60 jongeren die mountainbiken. Beekman heeft zelf een enorme passie voor de wielersport en brengt dit graag over op de jeugd. “Sinds 2018 is het ledenaantal van Jeugdwielrennen van 6 naar 33 gegroeid. Dat is mooi om te zien. Op een afgesloten wielerparcours leren ze onder andere stuurvaardigheid, zoals bochten oefenen en balans op de fiets. Dit doen we tijdens veel verschillende spelvormen zoals tikkertje of fietsvoetbal.”

Om zich meer te verdiepen in het training geven en het bewegen op een andere manier aan te vliegen, doet Erik de opleiding Athletic Skills Model. “Hier heb ik de term ‘bewegingsarmoede’ voor het eerst gehoord. Het is super belangrijk om te bewegen. Gewoon op de fiets naar school bijvoorbeeld, dat scheelt al een hoop.”

Meedoen? 

Kinderen en jongeren tot 15 jaar kunnen meedoen met de Dikke Banden Races en de TestTruck is vanaf ongeveer 13 jaar. Niveau maakt niet uit. Opgeven voor de Dikke Banden Races kan binnenkort via de website van FRTC Almere, Ready2Race (https://ready2race.teamjumbovisma.nl/) of gewoon op zaterdag 2 april zelf. Zorg dat je ruim voor de starttijd aanwezig bent.

Tijd: 11:00-15:30 uur
Locatie: Esplanade, Almere
Kosten: gratis